Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta

Főoldal > Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta
2021/05/27
Rékka

A nagyi főztje mindenki életében meghatározó dolog, amit aztán mindig vissza is sírunk. Gyakran hiába próbáljuk, nem tudjuk újraalkotni azt az ízvilágot, mint nagyanyáink, azonban most hoztam nektek egy receptet, ami pont olyan ízvilágot teremt, amilyet nagymamám harcsapaprikása!

A harcsapaprikás


Hozzávalók


•    1 kg törpeharcsa (szürkeharcsa!)
•    2 közepes db vöröshagyma
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 közepes db paprika
•    1 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
•    2 közepes db paradicsom
•    himalája só ízlés szerint
•    bors ízlés szerint
•    5 ek napraforgó olaj
•    1 dl tejföl
•    fűszerpaprika ízlés szerint (szép piros színű legyen az étel)
•    1 dkg finomliszt
•    2 dl víz (attól függően, hogy mennyi levet enged a hús)

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.

Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).

Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.

Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal, esetleg házi csipetkével tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel is meg lehet bolondítani.

Ugyanakkor, ha nem szeretnél a konyhában robotolni, de szeretnél enni egy jó harcsapaprikást, keress egy olyan éttermet, ahol készítenek ilyen fogást, és nézd meg a kritikákat! Budapest legjobb étterem kínálatában több olyat is találsz, ami kimondottan a hagyományos konyha irányába specializálódott, így garantáltan mennyi étkeket ehetsz!

Budapest Éttermek Magyarország



1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!