Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta

Főoldal > Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta


2021/05/27
Rékka

A nagyi főztje mindenki életében meghatározó dolog, amit aztán mindig vissza is sírunk. Gyakran hiába próbáljuk, nem tudjuk újraalkotni azt az ízvilágot, mint nagyanyáink, azonban most hoztam nektek egy receptet, ami pont olyan ízvilágot teremt, amilyet nagymamám harcsapaprikása!

Harcsapaprikás, ahogy a nagymama csinálta

A harcsapaprikás


Hozzávalók


•    1 kg törpeharcsa (szürkeharcsa!)
•    2 közepes db vöröshagyma
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 közepes db paprika
•    1 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
•    2 közepes db paradicsom
•    himalája só ízlés szerint
•    bors ízlés szerint
•    5 ek napraforgó olaj
•    1 dl tejföl
•    fűszerpaprika ízlés szerint (szép piros színű legyen az étel)
•    1 dkg finomliszt
•    2 dl víz (attól függően, hogy mennyi levet enged a hús)

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.



Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).

Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.

Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal, esetleg házi csipetkével tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel is meg lehet bolondítani.

Ugyanakkor, ha nem szeretnél a konyhában robotolni, de szeretnél enni egy jó harcsapaprikást, keress egy olyan éttermet, ahol készítenek ilyen fogást, és nézd meg a kritikákat! Budapest legjobb étterem kínálatában több olyat is találsz, ami kimondottan a hagyományos konyha irányába specializálódott, így garantáltan mennyi étkeket ehetsz!




Budapest Éttermek Magyarország



Legfrissebb cikkek


3 szuper ötlet, hogyan tedd Te is biztonságossá edzéseidet
Fontos, hogy edzéseid kapcsán nagyobb hangsúlyt fektess biztonságodra. Alábbi cikkünkben három szuper ötletet mutatok, amikkel Te is sokkal biztonságosabban végezheted el megszokott edzéseidet.