A harcsapaprikás
Hozzávalók
• 1 kg törpeharcsa (szürkeharcsa!)
• 2 közepes db vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 közepes db paprika
• 1 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
• 2 közepes db paradicsom
• himalája só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 5 ek napraforgó olaj
• 1 dl tejföl
• fűszerpaprika ízlés szerint (szép piros színű legyen az étel)
• 1 dkg finomliszt
• 2 dl víz (attól függően, hogy mennyi levet enged a hús)
Elkészítés
Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.
Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).
Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.
Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal, esetleg házi csipetkével tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel is meg lehet bolondítani.
Ugyanakkor, ha nem szeretnél a konyhában robotolni, de szeretnél enni egy jó harcsapaprikást, keress egy olyan éttermet, ahol készítenek ilyen fogást, és nézd meg a kritikákat! Budapest legjobb étterem kínálatában több olyat is találsz, ami kimondottan a hagyományos konyha irányába specializálódott, így garantáltan mennyi étkeket ehetsz!