A fogorvostól távol tartó tévhitek

Főoldal > Így uralkodik el felettünk a fogorvostól való félelem –tévhitek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így uralkodik el felettünk a fogorvostól való félelem –tévhitek


2022/05/24
SFV

A fogorvoslás körül rengeteg tévhit kering, amelyek miatt vagy eluralkodik rajtunk a fogorvostól való félelem, vagy nem ápoljuk megfelelően fogainkat. Ugye, hogy megérné ezektől megszabadulni és egészséges mosollyal nézni a világra?

Fogorvosról tévhitek

A fogorvosi kezelés fáj


Ahogyan a legtöbb orvosnál, a fogorvosnál is az első lépés az érzéstelenítés mindennemű beavatkozás előtt. Éppen ezért a fogorvostól való félelmünk teljesen indokolatlan, ha időben fordulunk szakemberhez. Ellenkező esetben, ha nagy mértékű a gyulladás, lehet, hogy az érzéstelenítés nem hat teljeskörűen, de így is sokkal kisebb fájdalmat érezhetünk, mint ha nem kezeltetnénk fájó fogunkat. Ha még nincs olyan fogorvos, akire szívesen rábíznád magad, ajánljuk figyelmedbe a Dentortho szájsebészetet Budapesten, ahol garantáltan profi ellátásban részesülsz.


Fogorvoshoz menni csak végszükség esetén kell, ha már nagyon fáj


Ugye a fentebb említettek miatt nem kell bővebben magyaráznunk, hogy ez miért butaság? A legjobbat akkor teszed, ha rendszeresen (legalább évente) eljársz konzultációra és megbizonyosodsz arról, hogy minden rendben és időben tudod kezeltetni az esetlegesen fellépő problémákat.
A kismamák nem kaphatnak érzéstelenítőt a fogorvosnál


Ez régen valóban így volt, mára már azonban a forgalomban lévő érzéstelenítők összetevői nem lehetnek károsak a magzatra. Ezért tehát, ha már túl van a kismama a rosszullétek időszakán, akkor bátran kaphat érzéstelenítőt a fogorvosnál is.


Fogkefét cserélni akkor kell, ha már teljesen használhatatlan


Sokan csak akkor cserélünk fogkefét, ha ananka  sörtéi már annyira szétállnak, hogy képtelen betölteni a funkcióját. Ezen azonban azért érdemes változtatnunk, és legalább 8 hetente lecserélni fogkefénket, mert már ekkor is csökken a sörték hatékonysága. Bónusz, hogy ha nem hagyjuk fogkefénket rendesen kiszáradni, nedves környezetben az a baktériumok melegágya is lehet.
 
Magyarország MarketingLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!