A fogorvostól távol tartó tévhitek

Főoldal > Így uralkodik el felettünk a fogorvostól való félelem –tévhitek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így uralkodik el felettünk a fogorvostól való félelem –tévhitek


2022/05/24
SFV

A fogorvoslás körül rengeteg tévhit kering, amelyek miatt vagy eluralkodik rajtunk a fogorvostól való félelem, vagy nem ápoljuk megfelelően fogainkat. Ugye, hogy megérné ezektől megszabadulni és egészséges mosollyal nézni a világra?

Fogorvosról tévhitek

A fogorvosi kezelés fáj


Ahogyan a legtöbb orvosnál, a fogorvosnál is az első lépés az érzéstelenítés mindennemű beavatkozás előtt. Éppen ezért a fogorvostól való félelmünk teljesen indokolatlan, ha időben fordulunk szakemberhez. Ellenkező esetben, ha nagy mértékű a gyulladás, lehet, hogy az érzéstelenítés nem hat teljeskörűen, de így is sokkal kisebb fájdalmat érezhetünk, mint ha nem kezeltetnénk fájó fogunkat. Ha még nincs olyan fogorvos, akire szívesen rábíznád magad, ajánljuk figyelmedbe a Dentortho szájsebészetet Budapesten, ahol garantáltan profi ellátásban részesülsz.


Fogorvoshoz menni csak végszükség esetén kell, ha már nagyon fáj


Ugye a fentebb említettek miatt nem kell bővebben magyaráznunk, hogy ez miért butaság? A legjobbat akkor teszed, ha rendszeresen (legalább évente) eljársz konzultációra és megbizonyosodsz arról, hogy minden rendben és időben tudod kezeltetni az esetlegesen fellépő problémákat.
A kismamák nem kaphatnak érzéstelenítőt a fogorvosnál


Ez régen valóban így volt, mára már azonban a forgalomban lévő érzéstelenítők összetevői nem lehetnek károsak a magzatra. Ezért tehát, ha már túl van a kismama a rosszullétek időszakán, akkor bátran kaphat érzéstelenítőt a fogorvosnál is.


Fogkefét cserélni akkor kell, ha már teljesen használhatatlan


Sokan csak akkor cserélünk fogkefét, ha ananka  sörtéi már annyira szétállnak, hogy képtelen betölteni a funkcióját. Ezen azonban azért érdemes változtatnunk, és legalább 8 hetente lecserélni fogkefénket, mert már ekkor is csökken a sörték hatékonysága. Bónusz, hogy ha nem hagyjuk fogkefénket rendesen kiszáradni, nedves környezetben az a baktériumok melegágya is lehet.
 
Magyarország MarketingLegfrissebb cikkek


5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül
A nyár nagyszerű; a nappalok hosszabbak, és a bőséges napfény javíthatja a hangulatot a boldogsághormon növelésével, a napozás pedig lehetővé teszi, hogy több D-vitaminhoz jussunk, ami erősítheti immunrendszert, így jobban érzi magát mindenki. Nem csoda, hogy az emberek szeretik a nyarat. De van egy árnyoldala is; a nyári hőség megterhelheti testünket, környezetünket és villanyszámlánkat. Ráadásul a nyarak egyre melegebbek. Az elmúlt négy nyár volt a legmelegebb négy feljegyzett nyár, és ez a tendencia várhatóan folytatódni fog. Íme 5 tipp, hogyan győzd le a nyári meleget légkondicionáló használata nélkül.
Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?
A rossz szájhigiénia számtalan száj és fogproblémával lehet összefüggésben, például ínybetegség, fogszuvasodás, de még a bőr megjelenésére és egészségére is befolyással van. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a rossz szájhigiénia olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint a pattanások, és hgy hogyan lehet megelőzni a rossz szájhigiénia okozta pattanásokat.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!