Fogágybetegséggel küzdesz? Van megoldás!

Főoldal > Mi fán terem a fogágybetegség?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi fán terem a fogágybetegség?


2022/03/19
SFV

A fogakkal kapcsolatos leggyakoribb probléma a fogszuvasodás. Ez azonban nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem hosszú út, számos egyéb probléma vezet hozzá, melyek közül az egyik nem más, mint a fogágybetegség.

Fogágybetgség kezelése

Mi az a fogágybetegség?


A fogágybetegség, vagyis a parodontitis nem más, mint a fog körüli támasztószövetek gyulladása. Ez a gyulladás úgy alakul ki, hogy a baktériumok a fog felületéhez és az azt körülvevő területekhez tapadnak és elszaporodnak, a szervezet pedig gyulladással reagál a fertőzésre. Ez az ínyt és a csontszöveteket egyaránt érintheti.


Mi történik, ha nem kezeljük a fertőzést?


Ha nem kezeljük a fogágybetegséget, akkor a fogakat körülvevő íny, valamint maga a csont is fokozatosan eltűnik, így a fogak meglazulnak és kiesnek. Tehát ha hosszú távon nem történik meg a paradontitis kezelése, akkor elveszítjük a fogainkat.
Mitől alakul ki a fogágybetegség?


A paradontitis kialakulásának a leggyakoribb oka, hogy felhalmozódik a lepedék és a fogkő a fogakon, valamint a fogak és az íny között. Ez irritálhatja az ínyt, ami begyullad, így könnyen kialakulhat a fogágybetegség, ami már a fogakat is érinti. Ezen túl kiváltó ok lehet még a nem megfelelő fogtömés, fogpótlás, a vitaminhiány, táplálkozási zavarok, stressz, allergia, gyógyszerek és a dohányzás.


Hogyan lehet kezelni a fogágybetegséget?


A fogágybetegség elkerülése érdekében mindenképp érdemes fokozott figyelmet fordítanunk a szájhigiéniánkra, azonban ha mégis bekövetkezik a baj, mindenképp számolnunk kell a fogágybetegség kezelésével. Ennek első lépéseként a kiváltó okot tárják fel és annak függvényében kezelik a problémát, majd általában mélytisztítással eltávolítják a baktériumokat és a fertőzött szöveteket. Ezt követően, hogy hosszabb távon elkerüljék a betegség újbóli kialakulását, javítják az esetlegesen nem megfelelő fogtöméseket, fogpótlásokat.
 
Budapest MarketingLegfrissebb cikkek


5 tavaszi programötlet - Élvezd már tavasz elején a napsütést!
A hosszú téli hónapok után a tavasz mindig üdvözlendő időszak. A hideg és sötét napokat felváltja a meleg, ragyogó napsütés, és vele együtt éled újjá a természet. Ahogy a virágok kinyílnak és a madarak csicsergése megtölti a levegőt, miért ne élveznénk ki minden pillanatát? Itt van öt ötlet, hogyan töltheted el minél tartalmasabban és élvezetesebben a tavaszi napokat.
Kezdő vállalkozóknak: A legfontosabb tanácsok a sikeres induláshoz
Az új vállalkozás indítása izgalmas és kihívásokkal teli lehetőség. Azonban a sikeres induláshoz fontos, hogy megfelelően felkészüljünk és minden lépést alaposan átgondoljunk. Íme néhány hasznos tipp kezdő vállalkozóknak, hogy az indulás zökkenőmentes legyen, és a vállalkozás hosszú távon is sikeres legyen.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!