Hagyj időt az élvezetekre, légy Te is hosszú utazó!

Főoldal > Új trend van kibontakozóban utazás terén: Lassú utazás lesz a legújabb őrület

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új trend van kibontakozóban utazás terén: Lassú utazás lesz a legújabb őrület


2022/07/20
ZH

A közösségi médiában már tele van minden azokkal az utazókkal, akik egyik úti célról röppennek a másikra, mintha trófeákat gyűjtenének és sorra húzzák ki a bakancslistájukról az országokat. De ki gondolja még úgy, hogy azért felesleges elmenni egy országba csakhogy elmondhassuk, hogy mi már jártunk ott? Ezeken az utazásokon azonban általában pont a lényegről maradunk le, így a legújabb utazási trend már a lassú utazás lesz. Szánj időt a helyiek megismerésére és a kultúra érdekességeire.

itt az új utazási trend

Mi is az a „slow travel”, azaz a lassú utazás?


A lassú utazás arra ösztönöz, hogy egy célállomáson hosszabb időt töltsünk és egy nyugodtabb, ráérősebb tempóban ismerkedjünk meg az adott hellyel. Ezzel az új trenddel nem csak mi a turisták járhatunk jól, de a bolygó és a helyi közösség is. Nézzük meg mik is az előnyei a lassú utazásnak!

 1.    Olcsóbb

Az első és a legnyilvánvalóbb előnye a lassú utazásnak, hogy jelentősebb pénzmegtakarítással is jár, hiszen ha ugyanannyi időintervallumban több várost is meglátogatnánk, ahelyett, hogy arra az időre egy helyben maradunk, az számos plusz költséggel járhat, gondolj csak a transzfer díjakra, a repülő- vagy a vonatjegyekre. Ebben az esetben a szállás ára is sokkal drágább, hiszen, ha csak egy-két éjszakát szállunk meg valahol, akkor általában a teljes árat kell kifizetnünk, míg egy hosszabb tartózkodásra kedvezményes árakat fognak mondani. 

2.    Véded a környezetet

A légi közlekedés elég sok negatív hatást mér a bolygónkra, hallhatuk már mindenhonnan, de mivel ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az utazásnak ezért nehéz róla lemondani.
De miért is kellene? Azonban ha van lehetőségünk keressünk alternatívákat a repülő helyett, válasszunk inkább tömegközlekedést vagy vonatot.

3.    Mindenből többet

Abszolút igaz a „slow travelre”, hogy mindenből sokkal többet kaphatunk, hogyha több időt töltünk el egyes helyeken és hosszabb maga az utazás is. Gondolj csak Budapestre, egy, de még két nap is kevés lenne, hogy minden látnivalót meg tudj nézni, és akkor nem is beszéltünk a szórakozás részéről, amikor egy különleges étterem Budapesten a legfinomabb gasztronómiai csodákat szolgálja fel neked, de nincs időd kiélvezni és meginni mellé egy pohár bort, mert túl sűrű a program.

4.    Nincs kiégés

Amikor elkezdünk utazgatni, a gyors tempó még szórakoztató lehet, de idővel már fárasztó lesz. Kora reggeli indulások, késő esti fekvések és még pihenni sem marad idő. Ha ezekre kevés időt hagyunk úgy hihetjük, hogy kimaxoljuk a célállomáson töltött időnket, azonban a valóságban ez annyi energiánkat felemészti, hogy szellemi kapacitásunk, ami igazán értékelni tudná az utazást, az nulla marad. A lassú utazás ellenben segít megőrizni mentális és fizikai egészséget.

5.    Tudsz mellette dolgozni

Egy lassú utazás lehetővé teszi, hogy akár dolgozni is tudj az utazás mellett, a távmunka pedig ideális egyensúlyt biztosít a munka és a magánélet között.

6.    Kapcsolatépítés

Amennyiben hosszabb időt töltünk valahol, akkor azzal lehetőségünk van egy ottani rutint is kialakítani magunknak, amely során rengeteg új kapcsolatra tehetünk szert.

7.    Megtanuljuk értékelni az apró dolgokat

Ha valamit túl sietve és kapkodva csinálunk,  elkerülhetetlenül lemaradunk valamiről, de ha több időt töltünk el valahol, akkor valószínűleg többet founk észre venni a nagyvilágból, mint amit első pillantásra felfedeztünk.
 
Budapest HotelLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!