Így használd helyesen az SMR hengert

Főoldal > Hibák, amiket elkövethetsz a masszázshenger használata közben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hibák, amiket elkövethetsz a masszázshenger használata közben


2022/05/21
ZH

Sokak szerint az edzés és a nyújtás is csak akkor jó ha fáj, azonban ez csak egy tévhit! Az SMR, azaz a masszázs henger segítségével könnyedén ellazíthatod az izmaidat az edzés után vagy fájdalommentesen növelheted a vérkeringést edzés előtt. Az eszköz használata egyszerű azonban van néhány általános hiba, amit elkövethetünk a használata közben. Te jól csinálod?

SMR henger megfelelő használata

Az SMR henger használatának hibái


Az SMR hengerek használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda hiszen szuper kis eszköz! Sokan azonban az internetről lesik el, hogyan is kell használni, ugyanis használata egyszerű, azonban mégis van egy-két dolog amire érdemes odafigyelni a masszázshenger használata közben. Az SMR henger jótékony hatásait csak akkor tapasztalhatjuk meg, ha megfelelően használjuk az eszközt! Fontos tudnod, hogy a masszázshenger használatával nem kell a fájdalomküszöböd átlépni, ha fájdalmat érzel abba hagyhatod azon izomcsoport hengerezését, mert azzal árthatsz is magadnak. Nézd meg milyen hibákat követhetsz el hengerezés közben!

 1.    Rosszul helyezkedsz el a hengeren


Rosszul támaszkodsz vagy rossz a kiinduló helyzeted, ha gördülés közben nagyon nehezen tartod meg az egyensúlyodat és elkezdesz billegni. Az eszközt mindig úgy állítsd be, hogy merőlegesen álljon a megdolgoztatott izommal szemben nézve, és csak utána terhelj rá az ezközre! A megfelelő SMR henger vásárlás biztosítja, hogy izmaidat többféle masszírozási módszert alkalmazva is használhasd az eszközt, egyes masszírozási pozíciókban például merőlegesen kell beállítani az eszközt, van hogy csavaró módszert kell alkalmazni.

 

2.    Nem megfelelő az erősség


A hengerezés közben egyszerre nyomást és mozgatást helyezünk az adott területre, ami a feszültségek feloldásában, az izomhossz és arány beállításában segít, valamint lassítja az izomfáradást. A saját testsúlyoddal tudod szabályozni, hogy milyen mértékű nyomást helyezel az adott izomcsoportra, ezért ha túl gyengéd vagy az semmilyen hatást nem vált ki, ha pedig túl erős, azzal felesleges fájdalmat okozol magadnak. Az erősséget az is befolyásolja, hogy milyen típusi hengert használsz. A megfelelő SMR henger vásárlás közben tartsd szem előtt, hogy az üreges hengerek általában merevebbek, míg a teli és sima felületű hengerek finomabb hengerezést biztosítanak.

 

3.    Nem lazítod és feszíted az izmokat hengerezés közben


Ezzel a tippel növelheted a hengerzés hatékonyságát és az idegrendszer is jobban koncentrál majd a hengerezésre.

 

4.    A csontokat és a lágy területeket is hengerezed


A masszázshenger célja az izmok és a kötőszövetek fellazítása, így semmi szükség rá, hogy ezeket a területeket is hengerezd, ugyanis csak fájdalmat okokzol vele magadnak. Nem kell hengerezned a lapockát, a csigolyákat, a bordákat, a csípőt, a térdet, és a sípcsontot sem!

 

5.    Túl sokáig időzöl a trigger pontokon


A trigger pontok masszázsa eltüntetheti a fájdalmat, de amennyiben túl sokáig éri nyomás azzal fokozhatod is a fájdalomérzetet. Ahelyett, hogy a problémás területet hengereznéd, kezdésként 60-90 másodpercig próbáld a környező területeket masszírozni, majd csupán 30 másodpercre térj vissza a trigger pontra. 
 
DivatLegfrissebb cikkek


6+1 menyasszonyi torta trend augusztusi esküvőkre
Fedezd fel a legújabb menyasszonyi torta trendeket, amelyek 2024 augusztusi esküvőire készülnek! Elegancia, természetes hatás és fenntarthatóság egyaránt megtalálható.
A száj egészsége és a test egészsége: hogyan függnek össze?
Amikor az egészségünkről beszélünk, hajlamosak vagyunk külön-külön kezelni a test különböző részeit. Azonban az igazság az, hogy a test egy bonyolult rendszer, ahol minden összefügg egymással. Egy ilyen kritikus kapcsolódási pont a száj és a test általános egészsége között van. Különösen nők esetében számos olyan egészségügyi probléma merülhet fel, amely közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódik a szájhigiéniához. Nézzük meg részletesebben, hogyan függ össze a száj egészsége a test egészségével, és miért fontos a megfelelő fogápolás.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!