5 festékszín a nappalidba, amely 2024-ben kimegy a divatból

Főoldal > 5 festékszín a nappalidba, amely 2024-ben kimegy a divatból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 festékszín a nappalidba, amely 2024-ben kimegy a divatból


2023/07/13
ZH

A tervezők szerint egyes festékszínek elavultak lesznek 2024-ben ez nappaliban. Ebben a cikkben azonban összegyűjtöttük azokat a színeket, amelyeket helyettük használhatunk.

nappali enteriőr

Nappali színtrendek 2024-re

 

 



A festékkel színezés gyors és egyszerű módja annak, hogy stílust és egyéniséget adjunk a nappalinak, de ha nem jól használjuk őket, akkor tönkre is tehetjük az otthonunk fő helyiségét.
A szín (még akkor is, ha semleges színeket használsz) legyen az első dolog, amit figyelembe veszel, amikor nappali lakberendezési tippeket keresel. Gondoskodj arról, hogy a kiválasztott árnyalatok jól működjenek a szobában: vigyél fel festékteszteket fehér papírlapokra, majd ragaszd fel azokat minden falra, amelyen azt a színt szeretnéd használni.

 


Hagyd ott őket néhány napig, mielőtt végleges döntést hoznál, és figyeld meg, hogy a fény hogyan befolyásolja a színt a nap különböző szakaszaiban, valamint ellenőrizd, hogy jól működnek-e más elemek, például függönyök vagy kanapék mellett.

 


Ha nem vagy biztos a séma kiválasztásában, válassz egy előre kiválasztott festékpalettát, amelyet az általad használt festékmárka már összeállított, vagy kövesd későbbi tanácsainkat a tónusos, harmonizáló és kontrasztos színekkel kapcsolatban.

 

 

 

Ezek a színek nem lesznek divatosak 2024-ben egy nappaliban

 

 

Hasonlóan minden elavult dekorációs trendhez, az egyik legnagyobb hiba az, hogy teljesen mellőzzük a nappali festési trendeket és színeket, mert attól tartunk, hogy az nem időtálló.
Belsőépítészek, lakberendezők és színpszichológusok mutatják itt be, hogy milyen nappali festékszínek mennek ki a divatból, és hogyan kell olyan színt választani amitől otthonunk és mi is boldogabbak leszünk.

 

 

1. Sötétszürke helyett bézs

 

Ahol egykor a szürke díszítés sokoldalúan semleges választás volt a tervezők és a lakástulajdonosok számára, azóta kiment a divatból. Ez nem jelenti azt, hogy végleg felszámoltunk a semleges színsémákkal. A bézs szobák az új szürke belső terek, és nem túl nehéz megérteni, miért. A semleges séma szépsége abban rejlik, hogy csodálatos állványzatot biztosít, amelyre a színes hangsúlyokat akaszthatjuk.

 

 

 

2. Cseréld le a tiszta fehéret taupe és szépia tónusokra

 

 

A fehérrel való díszítés mindig is meghatározó szerepet fog játszani a lakberendezésben, de joggal mondhatjuk, hogy már belefáradtunk ebbe a döntésképtelen színbe a nappalinkban. A fehér, ha önálló festékszínként használják, túl durva, hideg és klinikai hatású lehet. A nappali általában az a tér, ahová a nap végén visszavonulunk, tehát ennek a helyiségnek kell lennie, amely segíti a nyugalmat és a kikapcsolódást. Válassz helyette inkább koszos fehéret vagy valamilyen más árnyalatú fehéret!

 

 

 

3. Sárga helyett drámai piros

 

 

A vörös díszítés megváltoztathatja a belső tereket, kifinomult vagy szórakoztató esztétikát kölcsönözve a modern nappaliknak. Míg egyesek számára gyakran a pirosat tartják a legstresszesebb színnek, addig mások számára ez optimizmusra törhet. Magabiztos szín, ezért ügyelj arra, hogy a vörös milyen érzéseket kelt és hogyan reagálsz rá.

 

 

 

4. A zöldek új sztárja a zsályzöld

 

 

A figyelemfelkeltő kékeszöld, más néven ciánkék évszázadok óta használják belső tereinkben, de néha hidegen hagyhat bennünket. A kékeszöld a kék és a zöld közötti színkörön jelenik meg, így határai elmosódnak, és számos értelmezése létezik a világostól a sötétig. De ha természet ihlette árnyalatot szeretnél használni, próbáld ki helyette a zsályazöldet.

 

Kecses árnyalataikkal a zsályazöldek tökéletes színek lehetnek a nappaliban, de bizonyos tájolású terekben a legjobbak. A kékebb árnyalatú tónusok hűvösek lehetnek az északi fekvésű szobákban, míg a déli fekvésű területeken a zöldebb nyomok sárgábbnak tűnnek.

 

A szín hatékony hídként is működik a kültéri és a belső tér között, ha egy üvegfal profil választja el a tereket egymástól. Ha zárt helyiségben látjuk, a szín megkönnyebbülést és megnyugvást hoz, és elegánsan emlékeztet bennünket a négy falunkon túli élővilágra.

 

 

 

5. Narancs helyett őszibarack és lazac rózsaszín

 

 

A rózsaszín árnyalatai rendkívül sokoldalúak, és évszázadok óta népszerű választás a belső terekben. Az összes változat közül a lazacrózsaszín és az őszibarack előnnyel rendelkezik a többiekkel szemben, mivel közös narancssárga felhanggal és meleg karakterekkel rendelkezik, így ideális választás azok számára, akik még mindig szeretnek narancssárgával díszíteni.

 




Balaton Budapest Divat Éttermek Ház Hotel Kiegészítők Magyarország Marketing Rendezvények Számítástechnika Technika



Legfrissebb cikkek


Így teremts magadnak megfelelő környezetet otthoni munkavégzéshez
Az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, így egyre többen állnak szembe azzal a kihívással, hogy hogyan alakítsanak ki egy olyan munkakörnyezetet, ami elősegíti a produktivitást és a jó közérzetet. A megfelelő környezet kialakítása kulcsfontosságú lehet, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja mind a munka minőségét, mind a személyes jólétet. Lássuk, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy otthonunk a lehető legideálisabb munkaterületté váljon.
8 érv, amiért megéri vízparti esküvőt tartani!
Ezek a romantikus és idilli helyszínek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy az esküvői nap felejthetetlen legyen mind a pároknak, mind a vendégeknek. Az alábbiakban 8 érvet mutatunk be, amiért érdemes lehet vízparti esküvőt tartani.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!