5 ok, amiért érdemes kültéri szaunát vásárolni

Főoldal > 5 ok, amiért érdemes kültéri szaunát vásárolni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért érdemes kültéri szaunát vásárolni


2021/02/18
Puskás Rékka

Egyre több ember dönt úgy, hogy szeretne otthonra saját szaunát. Attól függően, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, vannak, akik a beltéri, mások a kültéri szaunák mellett döntenek. Ebben a cikkben mutatok 5 okot, amiért érdemes nem csak egy szaunát, de kültéri szaunát rendelni otthonra!

Miért érdemes saját szaunát venni?

A szauna betegségmegelőző és immunedző

 

A szaunázás egy igen élvezetes elfoglaltság, legtöbben a wellnessel, pihenéssel, kikapcsolódással és feltöltődéssel azonosítják. De azt tudtad, hogy ez az egyik legjobb módja az immunrendszered edzésének és a betegségek megelőzésének? 

A szauna egy sokkterápia. Először eltöltesz 10-15 percet a forróságban, ezt követi egy merülés a hidegvizes dézsában, esetleg hempergés a hóban. Ennek a kettőnek a ciklikus váltakozása, a hideg-meleg sokkolja a szervezetet és edzi az immunrendszert, a szívet és a keringési rendszert is.

 

Amelyik bacilus, vagy vírus az ellenálló szervezettel szemben is megpróbálna életben maradni, azt a szauna forró levegője pusztítja el, ami tovább növeli a betegségmegelőző hatást.

 

A szauna a legjobb méregtelenítő

 

A szauna rendszeres használata az egyik legrégebbi és leghatásosabb méregtelenítő módszer. A melegben ülve kitágulnak a bőr pórusai, az izzadás beindulásával pedig megkezdődik a salakanyagok távozása a szervezetből. Ráadásul remek fiatalító is, ugyanis a hőségtől rugalmassá válnak a kötőszövetek, ennek következtében pedig feszesebb lesz a bőr.

 

A szauna pozitívan hat az elmére is

 

Sokszor annyira rohan a világ, hogy egyszerűen nincs időnk megállni gondolkodni, túl sok a bejövő inger. A szauna lehetőséget biztosít arra, hogy magunkba mélyedjünk, átgondoljunk dolgokat, meghozzunk döntéseket. A szauna kitisztítja a fejet, az elmét, a hőség pedig fokozza az endorfin-termelést, a boldogsághormonét, így nem csak nyugodtak vagyunk, de jókedvűek is. Ebből fakadóan ez nem csak méregtelenítő, de remek stresszoldó módszer is.

 

Az igazi szaunaélmény

 

A beltéri szaunák is nagyszerűek, és számtalan remek megoldást lehet találni, de ha igazán át akarod élni a szaunázás élményét, akkor kültéri szauna mellett döntesz. A kültéri szauna tervezés során a rendelkezésre álló hely, valamint a te ízlésed függvényében készítik el az építők a terveket, így bármilyen forma, anyag, megoldás legyen is szimpatikus, biztos lehetsz benne, hogy ők mindent megtesznek azért, hogy hibátlanul kivitelezzék az elképzelésedet.
Budapest Divat Ház Hotel Kiegészítők MagyarországLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!