6 érv az éttermi szilveszteri ebéd, vagy vacsora mellett

Napjainkra egyre népszerűbb, különösen nagyobb családok esetében, hogy a közös szilveszteri étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora, nem egyiküknél, hanem étteremben fogyasztják el. Ennek a megoldásnak számos előnye van, ezért számos érv szól az éttermi kiszolgálás mellett. Ezekből mutatok most hatot!

Miért jobb egy éttermi ebéd?

Senkinek nem kell főznie

 

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha a szilveszteri ebéd egy étteremben kerül megrendezésre, hogy senkinek nem szükséges főznie. A családi ebédek, vacsorák alkalmával a vendéglátónak órákig kell a konyhában sürögni-forogni, hogy tökéletes fogásokat varázsoljon az asztalra. Az éttermi étkezés során erre nincs szükség, így senki nem fog kimerülten asztalhoz ülni.

 

Senkinek nem kell elpakolnia

 

Ugyancsak a házigazda feladata a vendégek által használt tányérok, evőeszközök elpakolása és a rendrakás, nem beszélve azokról az edényekről, amik a menü készítéséhez kellettek. Ha étterembe történik a szilveszteri összejövetel, ezektől a fáradalmaktól is megszabadul az, akinél egyébként lett volna az esemény.

 

Csak egymásra lehet figyelni

 

Mivel nem szükséges a készülő ételeket ellenőrizni, az üres poharakat újratölteni, sem más, a házigazdasággal járó kötelezettségnek eleget tenni, mindenki maximálisan átadhatja magát az ünnepnek, kizárólag egymásra kell figyelni a jó hangulatú beszélgetések során.

 

Sokféle étel közül lehet választani

 

Egy házigazda képességei, legyen akármilyen jó szakács is, végesek. Nem fog tudni, és jó esetben nem is várják tőle, hogy mindenki számára elkészítse a kedvenc fogását, de azért számos különböző fogást elkészít. Ez számára fáradságos és időigényes munka, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott ételt mindenki szereti. Egy étteremben azonban mindenki azt rendel, amihez kedve van, így biztosan mindenki jóllakva fejezi be a családi eseményt.

 

Hangulatos környezet

 

Egy jól megválasztott étterem nagyban tudja befolyásolni a hangulatot. A belső terek elrendezése, a dekoráció, a színhasználat sok esetben úgy van megalkotva, hogy az hívogató hatást keltsen. A barátságos környezetben pedig mindenki oldottabb, vidámabb. A Zsidai Csoporthoz tartozik a Pierrot, ez a hangulatos étterem Budapest egyik legszebb pontján, érdemes ezt választani a szilveszter megünneplése végett is.

 

Eloszlanak a költségek

 

Nem utolsósorban egy éttermi ebéd, vagy vacsora esetén meg lehet állapodni a költségek elosztásában, míg, ha valakinél kerül az esemény megrendezésre, akkor általában a költségek oroszlányrésze is őt terheli. Sok család számára egy ilyen összejövetel megterhelő anyagilag, ezzel ellentétben az étteremben elköltött étkezés esetében ki-ki állhatja a saját költségeit.