6 érv az éttermi szilveszteri ebéd, vagy vacsora mellett

fooldal > 6 érv az éttermi szilveszteri ebéd, vagy vacsora mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 érv az éttermi szilveszteri ebéd, vagy vacsora mellett


2020/12/30
Puskás Rékka

Napjainkra egyre népszerűbb, különösen nagyobb családok esetében, hogy a közös szilveszteri étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora, nem egyiküknél, hanem étteremben fogyasztják el. Ennek a megoldásnak számos előnye van, ezért számos érv szól az éttermi kiszolgálás mellett. Ezekből mutatok most hatot!

Miért jobb egy éttermi ebéd?

Senkinek nem kell főznie

 

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha a szilveszteri ebéd egy étteremben kerül megrendezésre, hogy senkinek nem szükséges főznie. A családi ebédek, vacsorák alkalmával a vendéglátónak órákig kell a konyhában sürögni-forogni, hogy tökéletes fogásokat varázsoljon az asztalra. Az éttermi étkezés során erre nincs szükség, így senki nem fog kimerülten asztalhoz ülni. 

Senkinek nem kell elpakolnia

 

Ugyancsak a házigazda feladata a vendégek által használt tányérok, evőeszközök elpakolása és a rendrakás, nem beszélve azokról az edényekről, amik a menü készítéséhez kellettek. Ha étterembe történik a szilveszteri összejövetel, ezektől a fáradalmaktól is megszabadul az, akinél egyébként lett volna az esemény.

 

Csak egymásra lehet figyelni

 

Mivel nem szükséges a készülő ételeket ellenőrizni, az üres poharakat újratölteni, sem más, a házigazdasággal járó kötelezettségnek eleget tenni, mindenki maximálisan átadhatja magát az ünnepnek, kizárólag egymásra kell figyelni a jó hangulatú beszélgetések során.

 

Sokféle étel közül lehet választani

 

Egy házigazda képességei, legyen akármilyen jó szakács is, végesek. Nem fog tudni, és jó esetben nem is várják tőle, hogy mindenki számára elkészítse a kedvenc fogását, de azért számos különböző fogást elkészít. Ez számára fáradságos és időigényes munka, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott ételt mindenki szereti. Egy étteremben azonban mindenki azt rendel, amihez kedve van, így biztosan mindenki jóllakva fejezi be a családi eseményt.

 

Hangulatos környezet

 

Egy jól megválasztott étterem nagyban tudja befolyásolni a hangulatot. A belső terek elrendezése, a dekoráció, a színhasználat sok esetben úgy van megalkotva, hogy az hívogató hatást keltsen. A barátságos környezetben pedig mindenki oldottabb, vidámabb. A Zsidai Csoporthoz tartozik a Pierrot, ez a hangulatos étterem Budapest egyik legszebb pontján, érdemes ezt választani a szilveszter megünneplése végett is.

 

Eloszlanak a költségek

 

Nem utolsósorban egy éttermi ebéd, vagy vacsora esetén meg lehet állapodni a költségek elosztásában, míg, ha valakinél kerül az esemény megrendezésre, akkor általában a költségek oroszlányrésze is őt terheli. Sok család számára egy ilyen összejövetel megterhelő anyagilag, ezzel ellentétben az étteremben elköltött étkezés esetében ki-ki állhatja a saját költségeit.
45 41 37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Hogyan csökkenthető a Legionella kockázata a különböző intézményekben, a nyári szezonban?
Sajnos még napjaink egyre többet lehet hallani Legionella okozta megbetegedésekről, ezért fontosnak tartottunk utánajárni, hogy milyen eszközökkel lehetséges elkerülni a súlyos helyzeteket. 
5+1 menyasszonyi ruha trend idén nyárra
Az esküvői ruhaválasztás izgalmas időszak minden menyasszony életében, és az idei nyár menyasszonyi ruha trendjei még több lehetőséget kínálnak az egyedi és stílusos megjelenésre.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!