Bőröd állapot összefüggésben van a szájhigiéniával és a fogak egészségével: ezek a tényezők okozhatnak pattanásokat

Főoldal > Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?


2022/06/25
AN

A rossz szájhigiénia számtalan száj és fogproblémával lehet összefüggésben, például ínybetegség, fogszuvasodás, de még a bőr megjelenésére és egészségére is befolyással van. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a rossz szájhigiénia olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint a pattanások, és hgy hogyan lehet megelőzni a rossz szájhigiénia okozta pattanásokat.

Problémás fogak hatása a bőrre

 

Az akné gyakori okai

Ha Önnel is előfordult az, hogy tinédzserként bűntudatot érzett amiatt, hogy cukros ételeket evett, mert attól félt, hogy pattanások alakulnak ki, nincs egyedül. Az akne egyik oka a pubertás kezdete és a túlzott cukor. Egyszerűen a cukor növeli az inzulinszintet és ez gyulladást eredményez a szervezetben. Ha ez megtörténik, a bőr gyorsabban öregedhet, és pattanások léphetnek fel. 

A legjobb a bőr és az általános egészség érdekében, hogy ha mértékkel fogyasztunk cukrot. Bár fontos tudni, hogy a cukor nem egyedül felelős a bőrért. A pattanások egyéb gyakori okai a megváltozott hormonok és a rossz baktériumok bejutása a szervezetbe. Ez a két tényező befolyásolja leginkább a száj egészségét és a pattanásokat. Ha megérti, hogy ezek az okok hogyan hatnak a bőrére, segíthet megelőzni a rossz szájhigiénia következtében kialakuló további pattanásokat. 

Hogyan befolyásolhatja a rossz szájhigiénia és a problémás fogak állapota a bőrt?

Amint azt már sejtette, a száj és a bőr sok mindenben összefügg. Az egyik ilyen, az egy rossz baktérium, amely fertőzéseket okozhat. Ha nem megfelelő a szájhigiénia, akkor baktériumok gyűlhetnek össze az íny körül. Ennek korai stádiumát ínygyulladásnak nevezik, amely fogorvos által végzett tisztításokkal visszafordítható. Ha azonban továbbra is rossz a szájürege, a baktériumok nagyobb részt támadnak meg az ínyében, fertőzést okozva. Ez a fertőzés bejuthat a véráramba, és megfertőzheti a test más részeit. Ha azt észleli, hogy ínybetegsége során pattanások alakulnak ki, akkor előfordulhat, hogy fertőzése terjedt át a bőrére.

Másik gyakori oka a pattanásoknak, az egy problémás fog. Előfordulhat, hogy lyukas foga van vagy gyakori még a bölcsességfog okozta gyulladás az arcon. Ezt úgy figyelhetjük meg, hogy az arcunk azon részén van a pattanás, ahol az amúgy problémás fogunk helyezkedik el. Bölcsességfog és egyéb szájsebészeti probléma orvosolása esetében ajánlom, hogy keresse fel a szájsebészetet Budapesten, ahol szakemberek többek közt ilyen problémákra is megoldást kínálnak.

 

Hogyan lehet megelőzni a pattanásokat?

Számos tényező, például a cukor, az életkor, a hormonális egyensúly és a baktériumok hozzájárulnak a pattanások kialakulásához. A megfelelő szájápolási rutinnal megőrizheti a fogainak egészségét és csökkentheti a rossz baktériumok számát, amelyek az ínyből a bőrre jutnak. Hasonlóképpen, ez csökkentheti az ínybetegségek következtében kialakuló pattanások számát. 

A jó szájhigiénés rutin gyakorlásához mosson fogat naponta kétszer, minden alkalommal két percig. Ezután legalább naponta egyszer használjon fogselymet.

 
BudapestLegfrissebb cikkek


Mik azok a fogászati implantátumok?
Mik azok a fogászati implantátumok? A fogászati implantátumok foggyökerek pótlására szolgálnak. Az implantátumok erős alapot biztosítanak a rögzített (állandó) vagy kivehető pótfogak számára, amelyek az Ön természetes fogaihoz igazodva készülnek.  
A súlyemelés 5 egészségügyi előnye és biztonságos végrehajtása
Nem kell testépítőnek lenned ahhoz, hogy kihasználd a súlyemelés egészségügyi előnyeit. Íme, mit kell tudnod a súlyemelés egészségügyi előnyeiről, és arról, hogyan adhatod biztonságosan az edzésprogramodhoz.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!