Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!

Főoldal > Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!


2021/02/27
Puskás Rékka

Sok ember számára a reggel nem tartozik a kedvenc napszakok közé. Korán van, sokszor fáradtak, álmosak vagyunk, nincs kedvünk dolgozni, vagy iskolába menni, legszívesebben csak visszafeküdnénk. És ez a hangulat gyakran délutánig kitart, ami hosszútávon erősen rányomja a bélyegét az életedre. Mutatok pár dolgot, kezdd ezekkel a reggelt és meglátod, egész nap jobb bőrben leszel!

Reggeli tevékenységek

Reggeli edzés

 

Én személy szerint sosem voltam egy koránkelő típus, egyenesen szenvedtem mindig is, ha 8 előtt el kellett hagynom az ágyamat. Azonban, amióta minden reggel felkelek jógázni, már nem olyan szenvedősek a délelőttök és marad energiám még délutánra is. Te is iktass be valamilyen edzést! Ez lehet egy komolyabb, egyórás sporttevékenység, vagy akár egy könnyű torna, amit később nehezíthetsz kézisúlyzó vásárlás által, a lényeg, hogy minden nap csináld!  

Zuhany

 

Az edzés után szinte törvényszerűen jön a zuhany, ami reggel különösen jól tud esni, hiszen a víz kimossa a szemünkből a fáradságot. Ha van időd, akár fürdőt is vehetsz (én például reggelente edzés után szeretek egy félórát eltölteni a kádban, miközben a kávémat szürcsölgetem), de ez ízlés dolga. Azonban a zuhanyzás akkor is felébreszt, ha előtte nem mozogtál, így akkor is érdemes beiktatnod, ha az ébredést követően csak elkészülsz és indulsz el otthonról!

 

Kiadós reggeli

 

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, nemcsak kihagyni nem szabad, de az a jó, ha minél kiadósabb, minél többféle tápanyag van benne. Lehetőleg szénhidrátban is legyen gazdag, ez ugyanis energetizálni fog a nap többi részében (ellenben, ha vacsorára eszel szénhidrátot, akkor éjjel a fekvés alatt azt nem nagyon bontja le a szervezet, így fent marad rajtad). Egyél édeset, sósat, zöldséget gyümölcsöt, és meglátod, ebédig olyan leszel, mint akit felhúztak! 

 

Kávé

 

A legtöbb ember számára a kávé a reggel elengedhetetlen hozzátartozója. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy éhgyomorra nem a legjobb kávét fogyasztani. Inkább készítsd el a reggelidet, edd meg, és utána kávézz, hogy a gyomrodat is óvd!

 

Hírek a világból

 

A kávézás mellé épp ideális program az aznapi hírek átolvasása. Ez az okostelefonok korában egyáltalán nem komplikált, elég szinte csak a Facebook-ra felmenni és már el is öntenek a mindenféle színesek a világ minden tájáról. Miközben megkávézol, olvasgasd ezeket, és így tudatalatt azt fogod érezni, amikor kilépsz az otthonodból, hogy képben vagy a jelennel, ez pedig erőt, lendületet ad a naphoz.
Budapest Divat KiegészítőkLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!