Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!

Főoldal > Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket csináld reggel, hogy egész nap energikus legyél!


2021/02/27
Puskás Rékka

Sok ember számára a reggel nem tartozik a kedvenc napszakok közé. Korán van, sokszor fáradtak, álmosak vagyunk, nincs kedvünk dolgozni, vagy iskolába menni, legszívesebben csak visszafeküdnénk. És ez a hangulat gyakran délutánig kitart, ami hosszútávon erősen rányomja a bélyegét az életedre. Mutatok pár dolgot, kezdd ezekkel a reggelt és meglátod, egész nap jobb bőrben leszel!

Reggeli tevékenységek

Reggeli edzés

 

Én személy szerint sosem voltam egy koránkelő típus, egyenesen szenvedtem mindig is, ha 8 előtt el kellett hagynom az ágyamat. Azonban, amióta minden reggel felkelek jógázni, már nem olyan szenvedősek a délelőttök és marad energiám még délutánra is. Te is iktass be valamilyen edzést! Ez lehet egy komolyabb, egyórás sporttevékenység, vagy akár egy könnyű torna, amit később nehezíthetsz kézisúlyzó vásárlás által, a lényeg, hogy minden nap csináld!  

Zuhany

 

Az edzés után szinte törvényszerűen jön a zuhany, ami reggel különösen jól tud esni, hiszen a víz kimossa a szemünkből a fáradságot. Ha van időd, akár fürdőt is vehetsz (én például reggelente edzés után szeretek egy félórát eltölteni a kádban, miközben a kávémat szürcsölgetem), de ez ízlés dolga. Azonban a zuhanyzás akkor is felébreszt, ha előtte nem mozogtál, így akkor is érdemes beiktatnod, ha az ébredést követően csak elkészülsz és indulsz el otthonról!

 

Kiadós reggeli

 

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, nemcsak kihagyni nem szabad, de az a jó, ha minél kiadósabb, minél többféle tápanyag van benne. Lehetőleg szénhidrátban is legyen gazdag, ez ugyanis energetizálni fog a nap többi részében (ellenben, ha vacsorára eszel szénhidrátot, akkor éjjel a fekvés alatt azt nem nagyon bontja le a szervezet, így fent marad rajtad). Egyél édeset, sósat, zöldséget gyümölcsöt, és meglátod, ebédig olyan leszel, mint akit felhúztak! 

 

Kávé

 

A legtöbb ember számára a kávé a reggel elengedhetetlen hozzátartozója. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy éhgyomorra nem a legjobb kávét fogyasztani. Inkább készítsd el a reggelidet, edd meg, és utána kávézz, hogy a gyomrodat is óvd!

 

Hírek a világból

 

A kávézás mellé épp ideális program az aznapi hírek átolvasása. Ez az okostelefonok korában egyáltalán nem komplikált, elég szinte csak a Facebook-ra felmenni és már el is öntenek a mindenféle színesek a világ minden tájáról. Miközben megkávézol, olvasgasd ezeket, és így tudatalatt azt fogod érezni, amikor kilépsz az otthonodból, hogy képben vagy a jelennel, ez pedig erőt, lendületet ad a naphoz.
Budapest Divat KiegészítőkLegfrissebb cikkek


Személy- és vagyonőr: Kinek Ajánlott Ez a Karrierút?
A személy- és vagyonőri karrier egy olyan terület, amely kihívást jelentő és felelősségteljes feladatokat rejt magában. Az ilyen munka lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek a biztonság és a védelem terén tevékenykedjenek. Ebben a cikkben megnézzük, hogy kiknek érdemes fontolóra venni ezt a karrierutat, és milyen tulajdonságok vagy érdeklődési területek lehetnek előnyösek a vagyon- és személyőrök számára.
Tudatos fogyasztás egyszerűen: 5 lépés, hogy tudatosabb vásárló legyél
Az elmúlt néhány évben a legtöbben több időt töltöttünk otthon, mint valaha, és ezzel sokan a zsúfoltság megszüntetésére, a tárgyak minimalizálására és az életmódunk egyszerűsítésére fordították a figyelmünket. Ha tudatosan döntünk arról, hogy mit vásárolunk, nem csak az otthonokat tartjuk fenn, hanem hosszú távon pénzt is megtakarítunk, hatékonyabban gondoskodunk mentális egészségünkről, illetve kevésbé károsítjuk a környezetet. 
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!