Mit kell tudni a fog implantátumokról? Mik azok a fogászati implantátumok? Fogimplantátumokról, fogimplantátum,

Főoldal > Mik azok a fogászati implantátumok?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mik azok a fogászati implantátumok?


2022/08/10
GE.

Mik azok a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátumok foggyökerek pótlására szolgálnak. Az implantátumok erős alapot biztosítanak a rögzített (állandó) vagy kivehető pótfogak számára, amelyek az Ön természetes fogaihoz igazodva készülnek.

 

fogimplantátum

Milyen előnyei vannak a fogászati implantátumoknak?

A fogászati implantátumoknak számos előnye van, többek között:

A fogászati implantátumok úgy néznek ki és olyanok, mint az Ön saját fogai. És mivel úgy tervezték őket, hogy összeolvadjanak a csonttal, állandóvá válnak.Jobb beszéd

A rosszul illeszkedő műfogsorok esetén a fogak elcsúszhatnak a szájban, ami azt eredményezheti, hogy Ön motyogni vagy szavakkal szaggatottan beszél. A fogászati implantátumok lehetővé teszik, hogy a fogak elcsúszása miatti aggodalom nélkül beszéljen.

Jobb kényelem

Mivel az implantátumok az Ön részévé válnak, kiküszöbölik a kivehető fogsorok kellemetlenségeit.

 

Könnyebb étkezés

A csúszó műfogsorok megnehezíthetik a rágást. A fogászati implantátumok úgy működnek, mint a saját fogai, így Ön magabiztosan és fájdalom nélkül fogyaszthatja kedvenc ételeit.

Jobb önbecsülés

A fogászati implantátumok visszaadhatják mosolyát, és segíthetnek abban, hogy jobban érezze magát a bőrében.

Javuló szájhigiénia

A fogászati implantátumok nem igénylik más fogak csökkentését, mint a fogakkal alátámasztott híd. Mivel a közeli fogakat nem változtatják meg az implantátum alátámasztásához, több saját foga marad érintetlenül, ami javítja a hosszú távú szájüregi egészséget. Az egyedi implantátumok emellett könnyebb hozzáférést tesznek lehetővé a fogak között, ami javítja a szájhigiéniát.

Tartósság

Az implantátumok nagyon tartósak, és hosszú évekig tartanak. Jó ápolás mellett sok implantátum egy életen át tart.

Kényelem

A kivehető fogpótlások csak azok; kivehetők. A fogászati implantátumok kiküszöbölik a műfogsor eltávolításának kínos kellemetlenségeit, valamint a helyükön tartáshoz szükséges piszkos ragasztóanyagokat.

 

Mennyire sikeresek a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátumok sikerességi aránya attól függően változik, hogy az implantátumokat az állkapocs melyik részén helyezik el, de általánosságban elmondható, hogy a fogászati implantátumok sikerességi aránya akár 98% is lehet. Megfelelő gondozással (lásd alább) az implantátumok egy életen át tarthatnak.


Bárki kaphat fogászati implantátumokat?

A legtöbb esetben bárki, aki elég egészséges ahhoz, hogy rutinszerű foghúzáson vagy szájsebészeti beavatkozáson essen át, szóba jöhet fogászati implantátum beültetése. A pácienseknek egészséges ínyvel és elegendő csonttal kell rendelkezniük az implantátum megtartásához. Elkötelezettnek kell lenniük a jó szájhigiénia és a rendszeres fogorvosi látogatások iránt is. Az erős dohányosok, a kontrollálatlan krónikus betegségekben - például cukorbetegségben vagy szívbetegségben - szenvedők vagy a fej/nyak területét sugárkezelésen átesett betegek esetében egyéni elbírálás szükséges. Ha implantátum beültetését fontolgatja, beszéljen fogorvosával, hogy megtudja, megfelelő-e Önnek.

Ha Ön is fogbeültetésen gondolkozik, a fogbeültetés Budapesten rendkívül magasszínvonalú! Meleg szívvel ajánljuk a Móricz Dentált!
BudapestLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!