Miért kell időben elkezdeni a fogkő kezelését, annak eltávolítását?

Főoldal > 3 érv, ami miatt érdemes a fogkő eltávolítás mellett dönteni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 érv, ami miatt érdemes a fogkő eltávolítás mellett dönteni


2021/09/28
TK

A fogkő gyakorta keseríti meg az emberek mindennapjait, s mint minden fogászati probléma kapcsán, esetében is érdemes minél gyorsabban szakember segítségét kérni. Alábbi cikkünkben lássuk, miért.

Fogkő eltávolítás árak

A fogkő megjelenése bár minden korosztályt érint, elsősorban gyakorisága az életkor növekedésével arányos – félévenként érdemes ellátogatni egy rendelőbe, ezzel is megbizonyosodva arról, hogy el kell-e kezdeni kezelni a problémát. Abban az esetben ugyanis, ha nem ismerjük fel, valamint távolítjuk el időben a fogkövet az sokkal súlyosabb fogászati beavatkozásokhoz is vezethet.


A fogkő elsősorban lepedékből alakul ki. Először megjelenik egy vékony fehérjeréteg fogaink azon részén, melyeket csak nehezen, vagy egyáltalán nem érünk el fogmosás során. Erre fog fokozaton lerakódni különböző, a szájüreg flórájában megtalálható baktérium, ételmaradékok és a nyál alkotóelemei.
De miért is érdemes elkezdeni kezelését időben?


Esztétikailag nem szép látvány


A fogkő általában sárgás, fehéres, barnás, de akár feketés foltokként is megjelenhet fogainkon – egy idő után pedig logikus, hogy amennyiben fogkővel küzdünk, bátor mosolyunk is fakulni fog.


Nem megfelelő szájhigiénia


Amennyiben huzamosabb ideig fogkővel rendelkezünk, akkor az azt is eredményezi, hogy szájhigiéniánk sem lesz megfelelő – ez pedig egy idő után nem csak különböző egészségügyi, fogászati problémákhoz vezethet, de kellemetlen szájszaggal is járhat.


Egyéb fogászati problémák


Amennyiben nem kezdjük meg a fogkő kezelését időben, akkor az már komolyabb fogászati problémákhoz is vezethet, csakúgy, mint a fogszuvasodás, a fogínyvérzés, valamint különböző fogágybetegségek. Amennyiben pedig huzamosabb ideig fennáll a probléma, akkor fogágybetegség is kialakulhat, valamint fogaink is elkezdhetnek mozogni, kilazulhatnak, mely legrosszabb esetben akár azok elvesztéséig is fajulhat.


Amennyiben úgy érzi, hogy kezelésre van szüksége, akkor a Móricz Dental Fogászat rendelőjében a fogkő eltávolítás árak magukba foglalnak a kezelés mellett számos olyan lépést is, melyek segítik megakadályozni a különböző fogászati problémák, ínyproblémák kialakulását.
 
BudapestLegfrissebb cikkek


Tradícionális Lakberendezés – 7 legjobb tipp egy gyönyörű szoba kialakításához
Az elegáns és ízléses, tradícionális lakberendezés időtlen választás, amely soha nem megy ki a divatból. Ráadásul szinte bármilyen belső térnek képes eleganciát adni. Ezért, ha az antik és a klasszikus formatervezés olyasvalami, amit szeretsz, a tradícionális lakberendezés lehet a megfelelő választás otthonodba!
Így uralkodik el felettünk a fogorvostól való félelem –tévhitek
A fogorvoslás körül rengeteg tévhit kering, amelyek miatt vagy eluralkodik rajtunk a fogorvostól való félelem, vagy nem ápoljuk megfelelően fogainkat. Ugye, hogy megérné ezektől megszabadulni és egészséges mosollyal nézni a világra?
Változás- az életmódodban

Az egészség alapja egy kis változás az életmódodban. Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok!

Intelligencia-ami mindenhez kell

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: intelligensen! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek ez az alapjuk. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki.

Egészség

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!