Miért kell időben elkezdeni a fogkő kezelését, annak eltávolítását?

Főoldal > 3 érv, ami miatt érdemes a fogkő eltávolítás mellett dönteni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 érv, ami miatt érdemes a fogkő eltávolítás mellett dönteni


2021/09/28
TK

A fogkő gyakorta keseríti meg az emberek mindennapjait, s mint minden fogászati probléma kapcsán, esetében is érdemes minél gyorsabban szakember segítségét kérni. Alábbi cikkünkben lássuk, miért.

Fogkő eltávolítás árak

A fogkő megjelenése bár minden korosztályt érint, elsősorban gyakorisága az életkor növekedésével arányos – félévenként érdemes ellátogatni egy rendelőbe, ezzel is megbizonyosodva arról, hogy el kell-e kezdeni kezelni a problémát. Abban az esetben ugyanis, ha nem ismerjük fel, valamint távolítjuk el időben a fogkövet az sokkal súlyosabb fogászati beavatkozásokhoz is vezethet.


A fogkő elsősorban lepedékből alakul ki. Először megjelenik egy vékony fehérjeréteg fogaink azon részén, melyeket csak nehezen, vagy egyáltalán nem érünk el fogmosás során. Erre fog fokozaton lerakódni különböző, a szájüreg flórájában megtalálható baktérium, ételmaradékok és a nyál alkotóelemei.
De miért is érdemes elkezdeni kezelését időben?


Esztétikailag nem szép látvány


A fogkő általában sárgás, fehéres, barnás, de akár feketés foltokként is megjelenhet fogainkon – egy idő után pedig logikus, hogy amennyiben fogkővel küzdünk, bátor mosolyunk is fakulni fog.


Nem megfelelő szájhigiénia


Amennyiben huzamosabb ideig fogkővel rendelkezünk, akkor az azt is eredményezi, hogy szájhigiéniánk sem lesz megfelelő – ez pedig egy idő után nem csak különböző egészségügyi, fogászati problémákhoz vezethet, de kellemetlen szájszaggal is járhat.


Egyéb fogászati problémák


Amennyiben nem kezdjük meg a fogkő kezelését időben, akkor az már komolyabb fogászati problémákhoz is vezethet, csakúgy, mint a fogszuvasodás, a fogínyvérzés, valamint különböző fogágybetegségek. Amennyiben pedig huzamosabb ideig fennáll a probléma, akkor fogágybetegség is kialakulhat, valamint fogaink is elkezdhetnek mozogni, kilazulhatnak, mely legrosszabb esetben akár azok elvesztéséig is fajulhat.


Amennyiben úgy érzi, hogy kezelésre van szüksége, akkor a Móricz Dental Fogászat rendelőjében a fogkő eltávolítás árak magukba foglalnak a kezelés mellett számos olyan lépést is, melyek segítik megakadályozni a különböző fogászati problémák, ínyproblémák kialakulását.
 
BudapestLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!