Ezek a leggyakrabban elkövetett hibák fogszabályozó hordása alatt, amiket jobb ha elkerülsz!

Főoldal > 5 gyakori hiba a fogszabályozó hordása alatt, amiket te ne kövess el!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 gyakori hiba a fogszabályozó hordása alatt, amiket te ne kövess el!


2022/08/17
AN

A fogszabályzó felhelyezése és hordása során találkozhat kellemetlenségekkel, de a végeredményért mindenképp megéri végig járni ezt az utat. Fontos azonban tudni, mielőtt belevág, hogy nekünk is sokat kell tenni azért, hogy a kívánt eredményt kapjuk meg. A következőkben összeszedtünk 5 olyan gyakori hibát a fogszabályozó hordása során, ami negatívan befolyásolhatja a végeredményt. Ezeket ne kövesse el, ha fogszabályozót hord!

Hibák a fogszabályozó hordása alatt

Gyakori hibák a fogszabályozó hordása alatt, amiket mi ne kövessünk el!

 

Sokan gondolhatják úgy, hogy ha belevág a fogszabályozásba, akkor az, hogy felhelyezik a készüléket elég ahhoz, hogy a végén a kívánt eredményt lássák. Azonban ez nem így van. Nekünk is sok mindenre oda kell figyelnünk a fogszabályozó viselése során, hogy a végén elégedettek legyünk az eredménnyel. 

Íme az 5 leggyakoribb hiba, amit a fogszbályozás viselése alatt elkövethetünk

 

  1. Nem tudja pontosan, hogy miért is szeretne fogszabályozót hordani

A fogszabályozó esztétikai és egészségügyi problémákra is megoldást tud nyújtani. Azonban fontos tisztában lennünk, hogy számunkra miért is van szükség a fogszabályzóra. Lehet, hogy fogszabályozóra van szüksége ahhoz, hogy a fogai kiegyenesedjenek. Ha az elülső fogak átfedésben vannak az alsó fogakkal, akkor az egészségügyi problémákhoz vezethet, hiszen így nehezebb a rágás is, ami emésztési gondokat okozhat. A legjobb, ha a fogorvossal folytatott konzultációt követően meghatározzuk a fogszabályozó hordásának szükségességét.

 

  1. Nincs tisztában a fogszabályzási díjakkal

A fogszabályozó viselése nem olcsó mulatság, ezért ismernie kell a kezelési tervben szereplő szolgáltatások körét, és azokat, amelyek nem tartalmaz. Például kérdezze meg fogorvosát, hogy van-e további díj arra az esetre, ha véletlenül kár történik a fogszabályzóval a hordása alatt, vagy hogy a fogszabályozó díja tartalmazza-e a havi kontrollra járást. Ha tudjuk, hogy mit kapunk azért, amiért fizetünk, az megkönnyíti a folyamatot.

 

  1. Nem kerülünk el bizonyos ételeket

Az íny és a fogak érzékenyebbek lesznek a fogszabályozó felhelyezése után. Fájdalmas lehet bizonyos ételeket fogyasztani, különösen a ropogós és szilárd ételeket, például a nyers zöldségeket és chipseket. Továbbá kerülje az olyan ételeket mint például az almát, a kukoricát, mivel nagy mennyiségű harapóerőt igényel. Ezeknek az ételeknek a fogszabályozóval történő harapása a fogszabályozó károsodásához és a fogorvossal való gyakoribb találkozóhoz vezethet. Váltson puha, könnyen fogyasztható ételekre, például turmixokra, levesekre, joghurtokra és burgonyapürére.

 

  1. Nem megfelelő a szájhigiéniája

Kövesse a szigorú fogászati ellátási rutint, ha fogszabályozót hord. Nagy az esélye annak, hogy az élelmiszer-részecskék megragadnak a fogszabályozó készülék és a fogak között. Fogait és ínyét fertőzések kockázatának teszi ki, ha nem tartja be a megfelelő szájhigiéniát. Rendszeresen kell tisztítania a száját, ha fogszabályozót hord. A fluorid tartalmú fogkrémmel és fogselyemmel történő rendszeres fogmosás csökkenti a fogszuvasodás és az ínyproblémák esélyét. Öblítse ki a száját szájvízzel, legalább egyszer minden nap.

 

  1. Nem jár el rendszeresen fogászati kontrollra

Javasoljuk, hogy a fogszabályozó felrakása után rendszeresen járjon fogorvosához. Ez azért fontos, mert fogorvosa javasolhat olyan módosításokat, amelyekre szükség van annak biztosításához, hogy a kezelés a várt módon haladjon. Ha kihagyja ezeket a találkozókat, akkor meghosszabbíthatja a fogszabályozó hordási idejét. Ha a fogszabályzás Budapesten történik, akkor számos fogászat közül választhat, mi a PureDental Fogászatot tudjuk ajánlani, ahol professzionális körülmények között történik a kezelés.

 
BudapestLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!