Ezek a leggyakrabban elkövetett hibák fogszabályozó hordása alatt, amiket jobb ha elkerülsz!

Főoldal > 5 gyakori hiba a fogszabályozó hordása alatt, amiket te ne kövess el!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 gyakori hiba a fogszabályozó hordása alatt, amiket te ne kövess el!


2022/08/17
AN

A fogszabályzó felhelyezése és hordása során találkozhat kellemetlenségekkel, de a végeredményért mindenképp megéri végig járni ezt az utat. Fontos azonban tudni, mielőtt belevág, hogy nekünk is sokat kell tenni azért, hogy a kívánt eredményt kapjuk meg. A következőkben összeszedtünk 5 olyan gyakori hibát a fogszabályozó hordása során, ami negatívan befolyásolhatja a végeredményt. Ezeket ne kövesse el, ha fogszabályozót hord!

Hibák a fogszabályozó hordása alatt

Gyakori hibák a fogszabályozó hordása alatt, amiket mi ne kövessünk el!

 

Sokan gondolhatják úgy, hogy ha belevág a fogszabályozásba, akkor az, hogy felhelyezik a készüléket elég ahhoz, hogy a végén a kívánt eredményt lássák. Azonban ez nem így van. Nekünk is sok mindenre oda kell figyelnünk a fogszabályozó viselése során, hogy a végén elégedettek legyünk az eredménnyel. 

Íme az 5 leggyakoribb hiba, amit a fogszbályozás viselése alatt elkövethetünk

 

  1. Nem tudja pontosan, hogy miért is szeretne fogszabályozót hordani

A fogszabályozó esztétikai és egészségügyi problémákra is megoldást tud nyújtani. Azonban fontos tisztában lennünk, hogy számunkra miért is van szükség a fogszabályzóra. Lehet, hogy fogszabályozóra van szüksége ahhoz, hogy a fogai kiegyenesedjenek. Ha az elülső fogak átfedésben vannak az alsó fogakkal, akkor az egészségügyi problémákhoz vezethet, hiszen így nehezebb a rágás is, ami emésztési gondokat okozhat. A legjobb, ha a fogorvossal folytatott konzultációt követően meghatározzuk a fogszabályozó hordásának szükségességét.

 

  1. Nincs tisztában a fogszabályzási díjakkal

A fogszabályozó viselése nem olcsó mulatság, ezért ismernie kell a kezelési tervben szereplő szolgáltatások körét, és azokat, amelyek nem tartalmaz. Például kérdezze meg fogorvosát, hogy van-e további díj arra az esetre, ha véletlenül kár történik a fogszabályzóval a hordása alatt, vagy hogy a fogszabályozó díja tartalmazza-e a havi kontrollra járást. Ha tudjuk, hogy mit kapunk azért, amiért fizetünk, az megkönnyíti a folyamatot.

 

  1. Nem kerülünk el bizonyos ételeket

Az íny és a fogak érzékenyebbek lesznek a fogszabályozó felhelyezése után. Fájdalmas lehet bizonyos ételeket fogyasztani, különösen a ropogós és szilárd ételeket, például a nyers zöldségeket és chipseket. Továbbá kerülje az olyan ételeket mint például az almát, a kukoricát, mivel nagy mennyiségű harapóerőt igényel. Ezeknek az ételeknek a fogszabályozóval történő harapása a fogszabályozó károsodásához és a fogorvossal való gyakoribb találkozóhoz vezethet. Váltson puha, könnyen fogyasztható ételekre, például turmixokra, levesekre, joghurtokra és burgonyapürére.

 

  1. Nem megfelelő a szájhigiéniája

Kövesse a szigorú fogászati ellátási rutint, ha fogszabályozót hord. Nagy az esélye annak, hogy az élelmiszer-részecskék megragadnak a fogszabályozó készülék és a fogak között. Fogait és ínyét fertőzések kockázatának teszi ki, ha nem tartja be a megfelelő szájhigiéniát. Rendszeresen kell tisztítania a száját, ha fogszabályozót hord. A fluorid tartalmú fogkrémmel és fogselyemmel történő rendszeres fogmosás csökkenti a fogszuvasodás és az ínyproblémák esélyét. Öblítse ki a száját szájvízzel, legalább egyszer minden nap.

 

  1. Nem jár el rendszeresen fogászati kontrollra

Javasoljuk, hogy a fogszabályozó felrakása után rendszeresen járjon fogorvosához. Ez azért fontos, mert fogorvosa javasolhat olyan módosításokat, amelyekre szükség van annak biztosításához, hogy a kezelés a várt módon haladjon. Ha kihagyja ezeket a találkozókat, akkor meghosszabbíthatja a fogszabályozó hordási idejét. Ha a fogszabályzás Budapesten történik, akkor számos fogászat közül választhat, mi a PureDental Fogászatot tudjuk ajánlani, ahol professzionális körülmények között történik a kezelés.

 
BudapestLegfrissebb cikkek


5 tavaszi programötlet - Élvezd már tavasz elején a napsütést!
A hosszú téli hónapok után a tavasz mindig üdvözlendő időszak. A hideg és sötét napokat felváltja a meleg, ragyogó napsütés, és vele együtt éled újjá a természet. Ahogy a virágok kinyílnak és a madarak csicsergése megtölti a levegőt, miért ne élveznénk ki minden pillanatát? Itt van öt ötlet, hogyan töltheted el minél tartalmasabban és élvezetesebben a tavaszi napokat.
Kezdő vállalkozóknak: A legfontosabb tanácsok a sikeres induláshoz
Az új vállalkozás indítása izgalmas és kihívásokkal teli lehetőség. Azonban a sikeres induláshoz fontos, hogy megfelelően felkészüljünk és minden lépést alaposan átgondoljunk. Íme néhány hasznos tipp kezdő vállalkozóknak, hogy az indulás zökkenőmentes legyen, és a vállalkozás hosszú távon is sikeres legyen.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!