Mikor van a tökéletes ideje a gyerek fogszabályozásnak?

Főoldal > Mikor van a tökéletes ideje a gyerek fogszabályozásnak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor van a tökéletes ideje a gyerek fogszabályozásnak?


2021/11/25
VN

Sok más fogorvosi kérdéshez hasonlóan a fogszabályozó kérdése is szubjektív. Néhány gyereknek korábban van szüksége fogszabályzóra, mint másoknak, és van olyan szerencsés, hogy soha nem kell fogszabályzóra. A genetika és a szájhigiénia is szerepet játszik ebben, de azért mutatjuk mi mindent lehet tudni erről az egészről.

Mikor van a tökéletes ideje a gyerek fogszabályozásnak?

Mit kell tudni a gyerek fogszabályzásról?

Sokan tévesen azt feltételezik, hogy a fogszabályzó egyszerűen hiúság, vagy csak a ferde fogakat képes megjavítani. A fogszabályozó nemcsak a fogak egészsége, hanem az általános jólét szempontjából is fontos. A görbe fogak és rések mellett fogszabályzóra lehet szükség, ha gyermeke a következők bármelyikét tapasztalja vagy mutatja:

 A tejfogak korai vagy késői elvesztése

  • Rágási vagy harapási problémák
  • Száj légzés
  • Ujjszopás vagy egyéb rossz szájszokás
  • Zsúfoltság, rosszul elhelyezett vagy eltömődött fogak
  • Hangokat kibocsátó, eltolódó, kiálló vagy bemélyedő állkapocs
  • Beszélgetési nehézség
  • Archarapás vagy a szájtetőbe való harapás
  • Kiálló fogak
  • Az arc egyensúlyhiánya vagy aszimmetriája
  • Fogcsikorgatás vagy összeszorítás

 

Mikor ajánlott a fogszabályozás a gyerekeknek?

Bár a fogszabályzók használatának pontos kora nincs meghatározva, az American Academy of Orthodontists (AAO) azt javasolja, hogy a gyerekek legkésőbb 7 éves korukban keressenek fel egy szakember, aki megállapítja a további teendőket. Könnyen előfordul, hogy a szakember azt állapítja majd meg, hogy csak a későbbiekben lesz szükség a készülékre, de megmondja majd a következő esedékes vizsgálat idejét. A legtöbb gyerek 9 és 14 év közötti korban kap fogszabályzót.  szükséges teendőkről érdeklődj itt: gyermek fogszabályozás.  
 Legfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!