Hogyan újítsd meg a kertet?

fooldal > Hogyan újítsd meg a kertet?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan újítsd meg a kertet?


2020/10/23
Puskás Rékka

Ahogyan a lakást is, időről-időre jó érzés átalakítani, felújítani a kertet is. A környezetváltozás általában a kedélyre is pozitívan hat, feltéve, hogy nekünk tetsző a változás. A kert átalakításával, felfrissítésével kicsit, mintha új helyre költöztünk volna. Ebben a cikkben néhány, a kert megújítására vonatkozó ötlet olvasható.

A kültéri szauna egy szép kert dísze lehet

Új növények betelepítése

 

Egy kert akkor a legszebb, ha élettől duzzadó növények lakják, Azonban egyes növények nem elég szívósak a mi éghajlatunkra, vagy a környezet nem kedvező nekik, esetleg egyéb okból pusztulnak ki. Ezért aztán időről-időre szükségessé válik új növények betelepítése. 

Aki szeretne a kíváncsi tekintetek elől elrejtőzni, annak egy dús sövényt is érdemes ültetnie, ami egyszerre szép és átláthatatlan, így nyugodt szívvel lehet nyáron napozni anélkül, hogy az utca embere ezt nézné.

 

Kerti tó

 

Egy kis tavacska is szép éke lehet egy kertnek, természetesen, ha van hozzá hely. A tóban élhetnek halak, teknősök, csigák, de vízililiomoknak is otthont adhat. Igazán hangulatos nyáron a szitakötők táncát élvezni egy finom ital mellett.

 

Kültéri szauna

 

Egy kültéri szauna építés is megváltoztatja a kert arculatát, ráadásul ez még az egészség megőrzésében is sokat segít. Arról nem is beszélve, mennyire hangulatos télen a szauna melegéből csodálni a hulló hópelyheket a csodaszép kertben.

 

Pavilon

 

Egy pavilon felállítása a kertben is meseszerűvé varázsolja azt, a pavilon alatt pedig elfér egy asztal, néhány székkel vagy paddal. A pavilont be is lehet futtatni, borostyánnal, vagy akár futórózsával, és még varázslatosabb lesz a hatás. Ráadásul így nyáron is elviselhető kint lenni a melegben, hiszen a pavilon teteje árnyékot ad a déli órákban.

 

Medence

 

Ha van rá hely, egy medence építtetése is megváltoztatja a kertet, ráadásul felhőtlen kikapcsolódást és kellemes megoldást jelent túlhevülés esetén is. Az úszás az egyik leghatékonyabb sport, ami nem terheli sehol a testet, és még könnyebb úszni, ha csak a kertig kell elmenni.

 

A kíváncsi tekintetek miatt, ha a kerítés mentén végig nem is, de legalább a medence köré érdemes sűrű sövényt ültetni, hogy zavartalanul lehessen hódolni a nyári örömöknek.
45 44 42Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Hogyan csökkenthető a Legionella kockázata a különböző intézményekben, a nyári szezonban?
Sajnos még napjaink egyre többet lehet hallani Legionella okozta megbetegedésekről, ezért fontosnak tartottunk utánajárni, hogy milyen eszközökkel lehetséges elkerülni a súlyos helyzeteket. 
5+1 menyasszonyi ruha trend idén nyárra
Az esküvői ruhaválasztás izgalmas időszak minden menyasszony életében, és az idei nyár menyasszonyi ruha trendjei még több lehetőséget kínálnak az egyedi és stílusos megjelenésre.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!