5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül

Főoldal > 5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül


2022/06/25
VN

A nyár nagyszerű; a nappalok hosszabbak, és a bőséges napfény javíthatja a hangulatot a boldogsághormon növelésével, a napozás pedig lehetővé teszi, hogy több D-vitaminhoz jussunk, ami erősítheti immunrendszert, így jobban érzi magát mindenki. Nem csoda, hogy az emberek szeretik a nyarat. De van egy árnyoldala is; a nyári hőség megterhelheti testünket, környezetünket és villanyszámlánkat. Ráadásul a nyarak egyre melegebbek. Az elmúlt négy nyár volt a legmelegebb négy feljegyzett nyár, és ez a tendencia várhatóan folytatódni fog. Íme 5 tipp, hogyan győzd le a nyári meleget légkondicionáló használata nélkül.

hőség legyőzése légkondi nélkül

Hidratálás mindenek felett

A hidratáltság nyáron nagyon fontos. Amikor izzadsz a hőségtől vagy az edzéstől, szervezetednek utánpótlásra, azaz sok folyadékra van szüksége. A víz a legjobb folyadék, ráadásul teljesen ingyenes. Persze más jellegű folyadékot is bevihetsz a szervezetedbe, csupán arra kell figyelned, hogy koffeinmentes legyen, és ne legyen teli cukorral. Jó opció lehet a magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is. Például a görögdinnye, uborka szinte csak vízből áll, de kedvenc gyümölcsödben is biztosan nagy arányban van. Így egyszerre olthatod az éhségedet és szomjúságodat is.

 Szoktasd hozzá a szervezetedet a meleghez!

Az ember minél jobban hozzászokik valamihez, annál jobban el tudja viselni. Mivel egyre és egyre melegebb lesz nyaranta, még jobb, ha időben hozzászoktatod magad, ezt pedig szaunázással lehet. A szauna magas hője segít a szervezetednek akklimatizálódni. Ha minden nap eltöltesz 15-20 percet a magas 90-100 fokban, akkor nem lesz olyan megterhelő a 35 fokos kinti hőmérséklet sem. Ráadásul a szaunázásnak számtalan pozitív hatása van, jót tesz a testnek és léleknek is. Segít a stressz csökkentésében, de a szívre, és érrendszerre is pozitívan hat, ráadásul a méregtelenítést is elősegíti, és pozitívan hat az anyagcsere folyamatokra is, a fogyást is beindítja. Neked nem kell egy kerti szauna?

 

Így használd a ventillátorokat a melegben

A mennyezeti ventilátorok valóban lehűthetnek. Ha beállítod a lapátokat az óramutató járásával ellentétes forgásra, akkor egy lefelé irányuló áramlás jön létre, amely a levegőt a szoba közepére mozgatja, és szélhűtő hatást kelt, hogy lehűtsön téged. Optimalizáld a ventillátorokat!

 

Így használd az ablakokat a melegben

A legfontosabb tanács az ablakok használatához a nyáron: mindig blokkold a napos oldalt! Míg az ablakokon beszűrődő napfény gyönyörű látvány, a sugarak meleget is visznek otthonodba. Tehát zárd be az árnyékolókat és a függönyöket, vagy használj napfényvédő fóliát. Nyisd ki őket, amikor lemegy a nap, hogy befújja a hideg levegőt. Télen az ellenkezőjét tegye a passzív szoláris fűtéshez.

 

Vegyél egy hideg zuhanyt

Gyorsan hűtsd le magad egy hideg zuhany alatt, amikor hazaérsz a munkából vagy az edzésről. Nyaranta ajánlott naponta többször is zuhanyozni. Reggel, ha izzadtan ébredsz, amikor hazaérsz, és lefekvés előtt is. Fontos, hogy ne forró vizet válassz, hanem hideget, vagy váltózuhanyzást. 
 Legfrissebb cikkek


6+1 menyasszonyi torta trend augusztusi esküvőkre
Fedezd fel a legújabb menyasszonyi torta trendeket, amelyek 2024 augusztusi esküvőire készülnek! Elegancia, természetes hatás és fenntarthatóság egyaránt megtalálható.
A száj egészsége és a test egészsége: hogyan függnek össze?
Amikor az egészségünkről beszélünk, hajlamosak vagyunk külön-külön kezelni a test különböző részeit. Azonban az igazság az, hogy a test egy bonyolult rendszer, ahol minden összefügg egymással. Egy ilyen kritikus kapcsolódási pont a száj és a test általános egészsége között van. Különösen nők esetében számos olyan egészségügyi probléma merülhet fel, amely közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódik a szájhigiéniához. Nézzük meg részletesebben, hogyan függ össze a száj egészsége a test egészségével, és miért fontos a megfelelő fogápolás.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!