Mire valók az illóolajok, mennyire hatásosak? Illóolajok használata és hatása

Főoldal > Mire valók az illóolajok, mennyire hatásosak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mire valók az illóolajok, mennyire hatásosak?


2022/03/24
VN

Minden illóolajnak megvan a maga dolga, előnye, hatása, és minden illóoljat más és más célra lehet használni. Ezek a szerek sok problémán tudnak segíteni, de vajon mire valók valójában és hatásosak is? Mutatjuk az illóolajok legnagyobb előnyeit!

illóolaj tudnivalók

1. Segíthetnek csökkenteni a szorongást

Vizsgálatok kimutatták, hogy számos illóolaj, például a narancs és a levendula, segít az embereknek egy kicsit kevésbé szorongani. Érdemes megjegyezni: egyes kutatások azt találták, hogy a hatás csak abban a pillanatban jelentkeznek, például amikor a kezelés történik.

 2. Segíthetnek fejfájás esetén

Néhány kisebb tanulmány kimutatta, hogy az embereknek kevésbé volt fejfájásuk, miután borsmenta és levendula illóolajat kentek a bőrükre. Egy tanulmány még azt is megállapította, hogy nincs jelentős különbség a borsmentaolaj fájdalomcsillapításra és az acetaminofen bevétele között.

 

3. Jobbá tehetik az alvásodat

Kimutatták, hogy különösen a levendula javítja az elalvást, és jobb, kipihentebb ébredést biztosít.

 

4. Segíthetnek csökkenteni a gyulladást

egereken és Petri-csészéken végzett kutatások azt találták, hogy az olyan olajok, mint a levendula, a kakukkfű és az oregánó, jók lehetnek a gyulladás csökkentésére, de még több kutatásra van szükség az embereken.

 

5. Segíthetnek energialöketet adni

A kávé nagyszerű, meg minden, de egy kis borsmenta is segíthet ugyanebben, ugyanis egy kisebb tanulmány kimutatta, hogy a borsmentaolajat használó férfiak jobban teljesítettek az edzőteremben társaiknál.

 

6. Segíthetnek a gyomorproblémákon

A citrom különösen jó az émelygés és hányás leküzdésére. Egy terhes nőkön végzett tanulmány kimutatta ezt a hatást.

 

Egy kültéri szauna vásárlásával ezek a hatások nemcsak élvezhetők, hanem fel is torozhatóak, ugyanis a szaunázás önmagában is nagyon hatékony, de az illóolajokkal még inkább az lehet.
 
DivatLegfrissebb cikkek


Így teremts magadnak megfelelő környezetet otthoni munkavégzéshez
Az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, így egyre többen állnak szembe azzal a kihívással, hogy hogyan alakítsanak ki egy olyan munkakörnyezetet, ami elősegíti a produktivitást és a jó közérzetet. A megfelelő környezet kialakítása kulcsfontosságú lehet, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja mind a munka minőségét, mind a személyes jólétet. Lássuk, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy otthonunk a lehető legideálisabb munkaterületté váljon.
8 érv, amiért megéri vízparti esküvőt tartani!
Ezek a romantikus és idilli helyszínek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy az esküvői nap felejthetetlen legyen mind a pároknak, mind a vendégeknek. Az alábbiakban 8 érvet mutatunk be, amiért érdemes lehet vízparti esküvőt tartani.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!