Ezért nem kell félned a fogorvostól

Főoldal > A fogorvostól való félelem legyőzése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A fogorvostól való félelem legyőzése


2021/08/22
SFV

Sokan vannak, akik rettentően félnek a fogorvostól, ha Te is az ő táborukat erősíted, akkor mindenképp hasznos lehet elolvasnod az alábbi sorokat. Így talán Te is bátrabban és nyugodtabban fordulsz majd fogorvoshoz, és kevesebb elhamarkodott döntést hozol.

Ne félj a fogorvostól!

Hogyan lehet fájdalommentes a gyökérkezelés?


Talán úgy gondolod, hogy a fájdalommentes gyökérkezelés csak egy nagy humbuk, egy reklámszöveg amivel a tudatlan népet próbálják a magánfogorvosok karmaik közé terelni.  Ez azonban koránt sincs így, hiszen ha időben fordulunk szakemberhez, akkor az érzéstelenítő hiánytalanul tud hatni, és semmit nem érzünk már az első kezelésből sem. Arról már nem is beszélve, hogy a procedúra további lépéseinél már nem is feltétlen van szükség érzéstelenítőre, hiszen éppen az a cél, hogy az idegek eltűnjenek fogunkból és ne érezhessünk fájdalmat. Minimális fájdalomra csupán akkor van esély ennél a kezelésnél, ha nagyon előrehaladott mértékben van begyulladva a fog, de az érzéstelenítőnek köszönhetően itt is éppen csak szúnyogcsípésnyi lehet a rossz érzés. Ha tehát a kezelőorvosod felajánlja ezt a fogmentő kezelést, akkor fogadd meg a tanácsát és ne bíztasd arra, hogy húzza ki a fogad, hiszen az gyorsabban megvan! Te csak nyerhetsz a helyzettel: megtanulsz nem félni a fogorvostól, ráadásul implantátumra sem kell majd költened, ha megtarthatod saját fogaid.


A legvégső megoldás, a foghúzás


Talán gyerekkorunk egyik legnagyobb rémálma. Nagy fogók, és vér, nagyon sok vér – könnyen lehet ez az első asszociációnk a foghúzásról. Attól azonban nem kell félnünk, hogy ha meglátogatjuk a fogorvost, akkor biztosan ez lesz a fő célja. A szakmabeliek nagy része ezt csak a végső esetben tartja megfelelő megoldásnak – ha már teljesen elhalt a fog – és inkább lebeszélni igyekszik róla pácienseit. Ha mégis erre kerül sor, akkor biztos lehetsz benne, hogy annyi és olyan érzéstelenítőt kapsz majd, hogy órákig azt sem érzed majd, ha lerágod a fél arcodat, nem, hogy magát a beavatkozást. Ugyanez vonatkozik egyébként a szájsebészeti kezelésekre is, amit a fogorvos javasol, ha például úgy látja, hogy a fogadat nem lehet biztonságosan eltávolítani egy egyszerű foghúzással.
Ha maga a fogorvos meglátogatása a mumus


Bizony, ilyen is van. Lehet egy gyerekkori rossz élmény, lehet önbizalomhiány, bármi, ha nem a fájdalomtól, de magától a fogorvostól tart valaki. Nektek azt tudnám javasolni, hogy egyrészről keressetek egy nagyon barátságos kisugárzású és nagy szakmai tapasztalattal, pozitív véleményekkel rendelkező fogorvost. Másrészről pedig gondoljatok arra, hogy bármennyire is hangzik kellemetlenül, ha például azt mondja a doki, hogy csak alaposabban kellene fogat mosni, ez egy szakmai vélemény, nem egy elmarasztalás. Talán sok mindent megold egy ilyen egyszerű tanácsa, aminek következtében még a fogorvost is kevesebbet kell majd látogatnod. (Arról nem is beszélve, hogy a tökéletesen tudatos szájhigéniét kevesen alkalmazzák, így valószínűleg az orvosod nem csak Téged lát el ilyen jótanácsokkal.)
 
KiegészítőkLegfrissebb cikkek


Mik azok a fogászati implantátumok?
Mik azok a fogászati implantátumok? A fogászati implantátumok foggyökerek pótlására szolgálnak. Az implantátumok erős alapot biztosítanak a rögzített (állandó) vagy kivehető pótfogak számára, amelyek az Ön természetes fogaihoz igazodva készülnek.  
A súlyemelés 5 egészségügyi előnye és biztonságos végrehajtása
Nem kell testépítőnek lenned ahhoz, hogy kihasználd a súlyemelés egészségügyi előnyeit. Íme, mit kell tudnod a súlyemelés egészségügyi előnyeiről, és arról, hogyan adhatod biztonságosan az edzésprogramodhoz.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!