Ezért nem kell félned a fogorvostól

Főoldal > A fogorvostól való félelem legyőzése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A fogorvostól való félelem legyőzése


2021/08/22
SFV

Sokan vannak, akik rettentően félnek a fogorvostól, ha Te is az ő táborukat erősíted, akkor mindenképp hasznos lehet elolvasnod az alábbi sorokat. Így talán Te is bátrabban és nyugodtabban fordulsz majd fogorvoshoz, és kevesebb elhamarkodott döntést hozol.

Ne félj a fogorvostól!

Hogyan lehet fájdalommentes a gyökérkezelés?


Talán úgy gondolod, hogy a fájdalommentes gyökérkezelés csak egy nagy humbuk, egy reklámszöveg amivel a tudatlan népet próbálják a magánfogorvosok karmaik közé terelni.  Ez azonban koránt sincs így, hiszen ha időben fordulunk szakemberhez, akkor az érzéstelenítő hiánytalanul tud hatni, és semmit nem érzünk már az első kezelésből sem. Arról már nem is beszélve, hogy a procedúra további lépéseinél már nem is feltétlen van szükség érzéstelenítőre, hiszen éppen az a cél, hogy az idegek eltűnjenek fogunkból és ne érezhessünk fájdalmat. Minimális fájdalomra csupán akkor van esély ennél a kezelésnél, ha nagyon előrehaladott mértékben van begyulladva a fog, de az érzéstelenítőnek köszönhetően itt is éppen csak szúnyogcsípésnyi lehet a rossz érzés. Ha tehát a kezelőorvosod felajánlja ezt a fogmentő kezelést, akkor fogadd meg a tanácsát és ne bíztasd arra, hogy húzza ki a fogad, hiszen az gyorsabban megvan! Te csak nyerhetsz a helyzettel: megtanulsz nem félni a fogorvostól, ráadásul implantátumra sem kell majd költened, ha megtarthatod saját fogaid.


A legvégső megoldás, a foghúzás


Talán gyerekkorunk egyik legnagyobb rémálma. Nagy fogók, és vér, nagyon sok vér – könnyen lehet ez az első asszociációnk a foghúzásról. Attól azonban nem kell félnünk, hogy ha meglátogatjuk a fogorvost, akkor biztosan ez lesz a fő célja. A szakmabeliek nagy része ezt csak a végső esetben tartja megfelelő megoldásnak – ha már teljesen elhalt a fog – és inkább lebeszélni igyekszik róla pácienseit. Ha mégis erre kerül sor, akkor biztos lehetsz benne, hogy annyi és olyan érzéstelenítőt kapsz majd, hogy órákig azt sem érzed majd, ha lerágod a fél arcodat, nem, hogy magát a beavatkozást. Ugyanez vonatkozik egyébként a szájsebészeti kezelésekre is, amit a fogorvos javasol, ha például úgy látja, hogy a fogadat nem lehet biztonságosan eltávolítani egy egyszerű foghúzással.
Ha maga a fogorvos meglátogatása a mumus


Bizony, ilyen is van. Lehet egy gyerekkori rossz élmény, lehet önbizalomhiány, bármi, ha nem a fájdalomtól, de magától a fogorvostól tart valaki. Nektek azt tudnám javasolni, hogy egyrészről keressetek egy nagyon barátságos kisugárzású és nagy szakmai tapasztalattal, pozitív véleményekkel rendelkező fogorvost. Másrészről pedig gondoljatok arra, hogy bármennyire is hangzik kellemetlenül, ha például azt mondja a doki, hogy csak alaposabban kellene fogat mosni, ez egy szakmai vélemény, nem egy elmarasztalás. Talán sok mindent megold egy ilyen egyszerű tanácsa, aminek következtében még a fogorvost is kevesebbet kell majd látogatnod. (Arról nem is beszélve, hogy a tökéletesen tudatos szájhigéniét kevesen alkalmazzák, így valószínűleg az orvosod nem csak Téged lát el ilyen jótanácsokkal.)
 
KiegészítőkLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!