Orvosi vizsgálatok, amiket érdemes évente elvégeztetni

Főoldal > Ezeket az orvosi vizsgálatokat ne hagyd ki Te sem idén!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket az orvosi vizsgálatokat ne hagyd ki Te sem idén!


2022/02/13
SFV

Fogorvoshoz járni senki nem szeret, néha azonban mégis muszáj. A legegyszerűbb és legkifizetődőbb, ha évente ellátogatunk fogászati szűrővizsgálatokra, konzultálunk orvosunkkal, aki felállíthatja az aktuális diagnózist. Ezzel ugyanis megelőzhetjük és kiküszöbölhetjük azokat a betegségeket, amelyek egyébként könnyedén elkerülhetnék figyelmünket és a háttérben nagyobb bajt okozhatnának. A fogorvos mellett van még néhány orvos, akit érdemes évente meglátogatnunk. Mutatjuk, kik ezek!

Éves orvosi vizsgálatok

Fogászati konzultáció – éves diagnosztika


A fogorvos minden orvos közül talán az, amelyhez a legrosszabb élményeink kötődhetnek, vagy amitől a legjobban tartunk. Érdemes azonban legalább évente elmennünk egy fogászati konzultációra, így ugyanis megelőzhetünk olyan megbetegedéseket, mint például a fogszuvasodás, amely ideje korán fogaink elvesztését eredményezheti Ez a megelőzés történhet úgy, hogy a fogorvos időben észreveszi a szuvas fogat és kezeli azt, hogy a betegség ne terjedhessen tovább, vagy például úgy, ha olyan dentálhigiéniai kezeléseken veszünk részt, mint a fogkőleszedés.
Például a Móricz Dental fogászati diagnosztikáján Budapesten CT-vel és panoráma röntgennel segítenek fényt deríteni az esetleges problémákra.


Rákszűrés


A rákszűrés nevéből egyértelműen következtethetünk arra, hogy miért fontos. Bár a nőgyógyászati vagy az urológiai vizsgálat senki számára nem a legkellemesebb és legfeszültségmentesebb időtöltés, évente egyszer mégis megéri vele megszenvedni.
Bőrgyógyászat


Nyár előtt mindenképp érdemes ellátogatnunk bőrgyógyászunkhoz és felülvizsgáltatnunk anyajegyeink állapotát.


Teljes vérkép


Hogy miért érdemes évről évre teljes vérképes vizsgálaton részt venni? Így kiszűrhetsz például olyan betegségeket, mint a vashiány, a máj elzsírosodása, vagy a magas koleszterinszint. Ha ezek megvannak, nem kell többé azon agyalnod, hogy miért vagy állandóan fáradt, vagy miért görcsöl be a gyomrod az éjszaka közepén.


Szemészet


Napjainkban egyre többet ülünk képernyő előtt, amely látásunkra nincs jó hatással. Érdemes néha napján a szemészetre is ellátogatnunk, vagy esetleg egy kékfényszűrős szemüveget beszereznünk.
 
MarketingLegfrissebb cikkek


Hogyan válassz egészségesebb ételeket az étteremben - Tartsd be ezeket a tippeket!
Az étteremlátogatások izgalmas kulináris élményeket rejtenek magukban, de az egészséges étkezés fenntartása közben néha kihívás elé állítanak bennünket. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan választhatunk egészségesebb ételeket az étteremben, és bemutatjuk a legjobb tippeket az ízletes, de mégis tápláló fogások kiválasztásához.
Így szervezz le egy osztálytalálkozót tökéletesen!
Az osztálytalálkozók mindig izgalmas események, amelyek lehetőséget nyújtanak régi barátokkal való újraegyesülésre és emlékek felidézésére. Ha te vagy az a személy, aki vállalja a felelősséget az osztálytalálkozó szervezéséért, akkor jó helyen jársz! Ebben a cikkben megosztok néhány tippet és lépést arról, hogyan szervezz le egy osztálytalálkozót tökéletesen, hogy mindenki jól érezze magát.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!