A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Főoldal > A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is


2024/02/06
VN, ZH

Te is túl stresszes vagy? Csak arra vágysz hogy egy pezsgőfürdőben pihenj? Ez is lehet egy jó megoldás, bár a stresszel járó problémákat nem biztos, hogy megoldja!

A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Stresszoldás

A pezsgőfürdő egyik legnyilvánvalóbb előnye, hogy segíthet enyhíteni a napi feszültséget. A meleg víz nyugtató hatása és a masszírozó hatás segíthet a fizikai, érzelmi és mentális stressz enyhítésében. Ha úgy tetszik, ezt a stresszoldó hatást még tovább fokozhatja halk zenével, gyenge megvilágítással vagy aromaterápiával.

Rosszabb esetben, ha túl sokáig élünk stresszel teli életet, az az egészségügyi állapotunkra is kiterjed….. Például megszüntethetlennek tűnő fejfájások, rossz közérzet, depressziós érzés.. de még rosszabb mikor már gyulladások is kialakulnak a testünk különböző területein, mint például egy fogfájás, vagy begyulladt ínyek. Ilyen esetekben szükséges a területi kezelés egy megfelelő szakemberrel, a fogászati árakat ismerve keressünk fel egy jó fogorvost, hogy minél előbb segítsen megszüntetni fájdalmunkat, majd dolgozzunk a stressz leküzdésén, például egy kiváló wellness szállodában!

De miben segíthet még ha kikapcsolódsz egy jacuzziban?

 

Jobb alvás

Kutatások szerint az egyszerű ellazulás, amit a pezsgőfürdőben kapunk, elegendő lehet ahhoz, hogy nyugodtabb alvásban legyen részünk. Például egy 2012-es tanulmány a hidroterápia hatásait vizsgálta a fibromyalgiában szenvedő betegek fizikai funkciójára és alvásminőségére. Ez egy kis tanulmány volt, amelyben 30 és 65 év közötti nők vettek részt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hidroterápia javítja az alvás minőségét, valamint a fibromyalgia egyéb tüneteit.

 

Jobb szív- és érrendszeri egészség

A pezsgőfürdőben való pihenés növelheti a pulzusszámot és csökkentheti a vérnyomást. Egy 2016-os tanulmány szerint a forró vízbe merítés „erőteljesen” hatással lehet az érrendszeri működésre és a vérnyomásra. A tanulmány szerzői arra utaltak, hogy a passzív hőterápia segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri kockázatot és a mortalitást, különösen a korlátozott mozgásképességűek körében. Korábbi kutatások azt találták, hogy a 10 perces pezsgőfürdőbe merülés csökkentheti a vérnyomást, és valószínűleg biztonságos a legtöbb kezelt magas vérnyomásban szenvedő ember számára.
 
Balaton Budapest Divat Éttermek Ház Hotel Kiegészítők Magyarország Marketing Rendezvények Számítástechnika TechnikaLegfrissebb cikkek


Így teremts magadnak megfelelő környezetet otthoni munkavégzéshez
Az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, így egyre többen állnak szembe azzal a kihívással, hogy hogyan alakítsanak ki egy olyan munkakörnyezetet, ami elősegíti a produktivitást és a jó közérzetet. A megfelelő környezet kialakítása kulcsfontosságú lehet, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja mind a munka minőségét, mind a személyes jólétet. Lássuk, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy otthonunk a lehető legideálisabb munkaterületté váljon.
8 érv, amiért megéri vízparti esküvőt tartani!
Ezek a romantikus és idilli helyszínek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy az esküvői nap felejthetetlen legyen mind a pároknak, mind a vendégeknek. Az alábbiakban 8 érvet mutatunk be, amiért érdemes lehet vízparti esküvőt tartani.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!