A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Főoldal > A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is


2022/01/13
VN

Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.

A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is

Stresszoldás

A pezsgőfürdő egyik legnyilvánvalóbb előnye, hogy segíthet enyhíteni a napi feszültséget. A meleg víz nyugtató hatása és a masszírozó hatás segíthet a fizikai, érzelmi és mentális stressz enyhítésében. Ha úgy tetszik, ezt a stresszoldó hatást még tovább fokozhatja halk zenével, gyenge megvilágítással vagy aromaterápiával.

 Jobb alvás

Kutatások szerint az egyszerű ellazulás, amit a pezsgőfürdőben kapunk, elegendő lehet ahhoz, hogy nyugodtabb alvásban legyen részünk. Például egy 2012-es tanulmány a hidroterápia hatásait vizsgálta a fibromyalgiában szenvedő betegek fizikai funkciójára és alvásminőségére. Ez egy kis tanulmány volt, amelyben 30 és 65 év közötti nők vettek részt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hidroterápia javítja az alvás minőségét, valamint a fibromyalgia egyéb tüneteit.

 

Jobb szív- és érrendszeri egészség

A pezsgőfürdőben való pihenés növelheti a pulzusszámot és csökkentheti a vérnyomást. Egy 2016-os tanulmány szerint a forró vízbe merítés „erőteljesen” hatással lehet az érrendszeri működésre és a vérnyomásra. A tanulmány szerzői arra utaltak, hogy a passzív hőterápia segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri kockázatot és a mortalitást, különösen a korlátozott mozgásképességűek körében. Korábbi kutatások azt találták, hogy a 10 perces pezsgőfürdőbe merülés csökkentheti a vérnyomást, és valószínűleg biztonságos a legtöbb kezelt magas vérnyomásban szenvedő ember számára.
 Legfrissebb cikkek


5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül
A nyár nagyszerű; a nappalok hosszabbak, és a bőséges napfény javíthatja a hangulatot a boldogsághormon növelésével, a napozás pedig lehetővé teszi, hogy több D-vitaminhoz jussunk, ami erősítheti immunrendszert, így jobban érzi magát mindenki. Nem csoda, hogy az emberek szeretik a nyarat. De van egy árnyoldala is; a nyári hőség megterhelheti testünket, környezetünket és villanyszámlánkat. Ráadásul a nyarak egyre melegebbek. Az elmúlt négy nyár volt a legmelegebb négy feljegyzett nyár, és ez a tendencia várhatóan folytatódni fog. Íme 5 tipp, hogyan győzd le a nyári meleget légkondicionáló használata nélkül.
Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?
A rossz szájhigiénia számtalan száj és fogproblémával lehet összefüggésben, például ínybetegség, fogszuvasodás, de még a bőr megjelenésére és egészségére is befolyással van. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a rossz szájhigiénia olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint a pattanások, és hgy hogyan lehet megelőzni a rossz szájhigiénia okozta pattanásokat.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!