Hogyan lehet saját szaunám otthon? Íme a trükk egy saját otthoni szauna megépítéséhez

Főoldal > Hogyan lehet saját szaunám otthon? Íme a trükk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan lehet saját szaunám otthon? Íme a trükk!


2022/04/28
VN

Manapság egyre eltejedtebbek a szaunák, nagyon sok fürdőben, wellness komplexumban megtalálható többféle szauna is. Mondhatni manapság az ilyesmi dolog már alapnak számít. Nagyon sokan kedvelik a szaunákat, ami nem csoda, hiszen testre és lélekre is nagyszerű hatása van. Te elgondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne minden hétvégén, vagy akár hétköznapokon is szaunázni, nemcsak évente egyszer-kétszer, amikor lejutsz egy wellness hétvégére, vagy fürdőre egy kicsit pihenni? Mutatjuk, hogyan tehetsz szert te is egy saját szaunára?   

Saját szauna otthonra

Otthon szaunázni?

A szaunázásnak számtalan jótékony hatása van, nemcsak remek szabadidős tevékenység, amit lehet egyedül, barátokkal, családtagokkal is űzni, hanem megannyi jótékony hatása is van. Serkenti a méregtelenítési folyamatokat, ezzel pedig segíti az erek, keringési rendszer működését is. Az anyagcsere folyamatokat is gyorsítja, így hatékonyabb vele a fogyás, de talán ami a legfontosabb, hogy a stressz kezelésében, feszültség levezetésében is segít. Napjaink felgyorsult stresszes mindennapjaiban igazán kell egy olyan tevékenység, amivel könnyedén el lehet lazulni, fel lehet töltődni. Az otthoni szauna segítségével akár egy zűrös nap végén is levezetheted a felgyülemlett stressz, így nemcsak kipihentebben vághatsz bele a következő nap kihívásaiba, hanem hatékonyabban is.

 Milyen otthoni szaunád lehet?

A szaunák esetében alapvetően két típust különböztetünk meg, van hagyományos finn szauna, és infraszauna. A kettő között a működési mód az, ami különbözik. Az infra szaunákban az infralámpa csinál meleget, a finn szaunában pedig a kályha. Ez azért fontos, mert a finn szauna esetében emiatt a felfűtési idő több (valamint  a hőmérséklet is jellemzően magasabb). Azoknak, akik gyors nap végi szaunázásokra szeretnének otthoni szaunát, azoknak az infra szauna építése az ideálisabb, míg, akik inkább hétvégente hosszas szauna szeánszok segítségével kapcsolnának ki, azoknak a hagyományos finn szaunát ajánljuk. Azoknak pedig, akik nem tudnak dönteni, a legjobb egy kombi szauna. Egy olyan modern szauna típus, ami használható infra és finn szauna formájában is.

 

Hogyan lehet otthoni szaunám?

A kültéri szauna gyártása egyszerűbb, mint gondolnád. Amennyiben ismered azt a profi csapatot, akiket mi is. Az Aliante Csapatáról van szó, akik mindenféle egyedi igényt figyelembe véve megtervezik neked a vágyott szaunád, majd a tervek alapján meg is építik pikk-pakk. Rengeteg anyag közül lehet választani, és ami a legjobb, hogy valóban egyedi terveket készítenek, figyelembe véve a helyet, és a te kívánságaidat is! 
 
DivatLegfrissebb cikkek


5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül
A nyár nagyszerű; a nappalok hosszabbak, és a bőséges napfény javíthatja a hangulatot a boldogsághormon növelésével, a napozás pedig lehetővé teszi, hogy több D-vitaminhoz jussunk, ami erősítheti immunrendszert, így jobban érzi magát mindenki. Nem csoda, hogy az emberek szeretik a nyarat. De van egy árnyoldala is; a nyári hőség megterhelheti testünket, környezetünket és villanyszámlánkat. Ráadásul a nyarak egyre melegebbek. Az elmúlt négy nyár volt a legmelegebb négy feljegyzett nyár, és ez a tendencia várhatóan folytatódni fog. Íme 5 tipp, hogyan győzd le a nyári meleget légkondicionáló használata nélkül.
Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?
A rossz szájhigiénia számtalan száj és fogproblémával lehet összefüggésben, például ínybetegség, fogszuvasodás, de még a bőr megjelenésére és egészségére is befolyással van. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a rossz szájhigiénia olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint a pattanások, és hgy hogyan lehet megelőzni a rossz szájhigiénia okozta pattanásokat.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!