Találd meg a ynugalmad a legstresszesebb helyzetek közepette is!

Főoldal > Öt hatékony módszer a stresszkezelésre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Öt hatékony módszer a stresszkezelésre


2022/02/17
SFV

Úgy érzed minden idegesít? Folyamatosan vibrálsz és már ötleted sincs, hogy hogyan nyugodhatnál le? Van néhány tippem!

Stresszkezelés hatékonyan

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én egy átlagos napon legalább háromszor szeretnék elbújni egy sarokban, csak, hogy mindenki békén hagyjon és ne érjen semmilyen külső inger. Ez azonban nem mindig kivitelezhető, így bevezettem az életkémbe néhány trükköt, amivel rövid idő alatt visszatérhetek a normál idegállapotomba, ahol már úgy érzem, senkivel nem fogok hangosan kiabálni. Mutatom, mik ezek!


No.1. Automatikus írás vagy rajzolás


Ez a csoda az avantgárd művészeinek találmánya. Lehet belőle nagyon szuper produktumokat is kihozni, amiknek művészi érdeke van, de a cél amúgy az, hogy kiadj magadból mindent. Nem kell hozzá más csak egy stopper, egy papír és egy toll. Indítsd el a stoppert, kezdj el írni, rajzolni, vagy akár csak firkálni és ne tedd le a tollat, amíg le nem jár az idő!
No.2. Színezz, fess, karcolj képet!


Bár az egómat kicsit sérti, nemrég én is beálltam a lelkes felnőtt kifestőt és számfestőket színezgető, előrajzolt karcképet csináló emberek táborába. Ez ha naivabb vagy, arra is jó, hogy elhidd, hogy igazi művész vagy, de ha lerombolod ezt a tévhited, akkor rájössz, mi is ebben az igazán jó. Az, hogy gondolkodás nélkül csinálsz egy monoton valamit, amiben néha döntened kell, de nem súlyosan, és minden pici mozzanattal közelebb jutsz ahhoz, hogy egy befejezett produktum legyen a tiéd, ami pontos, precíz és hiánytalan. Koncentrálnod kell rá, de nem görcsölnöd. Tökéletes figyelemelterelés, nem?


No.3. Sírj egy nagyot!


Mondjuk, ha nem sok időd van, ez nem feltétlen jó, mert ha túl stresszes vagy, akkor félő, hogy vagy nem tudod abbahagyni, vagy túl hangosra sikerül. De amúgy tényleg hasznos.


No.4. Beszéld ki valakinek


Hívd fel édesanyád vagy a legjobb barátod, vagy keress egy kedves pultost a közelben (vagy valakit, akit valószínűleg soha többet nem látsz). Mondd el, hogy mi nyomja a szíved, mondd, hogy megoldást nem vársz tőle (és tényleg ne is várj), ne is gondolkodjon azon, amit mondtál, de ez nagyon kellett, köszönöd. Hidd el, ez bőven elég lesz!


No.5. Fuss!


Nem csak azért, mert a mozgás fizikailag is hozzájárul a boldogságodhoz, hanem azért is, mert vele jár a környezetváltozás, és az összes dühöd is kifejezheted fizikailag. Ugyan már, mennyivel nehezebb futni, mint szétrúgni három ház falát és eltörni a lábujjad?

A sok stressz egyébként komoylabb gondokat is okozhat szervi szinten is, így egy kardiológiai vizsgálatra mindenképp érdemes ellátogatnod, ha súlyos a helyzet!
 
DivatLegfrissebb cikkek


5+1 menyasszonyi ruha trend idén nyárra
Az esküvői ruhaválasztás izgalmas időszak minden menyasszony életében, és az idei nyár menyasszonyi ruha trendjei még több lehetőséget kínálnak az egyedi és stílusos megjelenésre.
Így teremts magadnak megfelelő környezetet otthoni munkavégzéshez
Az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé vált az elmúlt években, így egyre többen állnak szembe azzal a kihívással, hogy hogyan alakítsanak ki egy olyan munkakörnyezetet, ami elősegíti a produktivitást és a jó közérzetet. A megfelelő környezet kialakítása kulcsfontosságú lehet, hiszen ez jelentősen befolyásolhatja mind a munka minőségét, mind a személyes jólétet. Lássuk, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy otthonunk a lehető legideálisabb munkaterületté váljon.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!