A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa

Főoldal > A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa


2021/11/09
VN

A szájsebészet minden olyan sebészeti beavatkozást jelent, amelyet a szájban és az állkapocs környékén hajtanak végre, általában olyan fogorvos által, aki bizonyos típusú szájsebészeti beavatkozások elvégzésére képzett. Milyen eljárások tartoznak ide? Mutatjuk a leggyakoribbakat!

szájsebészeti kezelések típusa

1. Gyökérkezelés

A gyökérkezelést széles körben a fogászati műtétek leggyakoribb típusának tekintik. Évente több millió fogat kezelnek, így sok fogat megmentenek a kihúzástól, és megszabadítják a pácienseket a fájdalomtól és az érzékenységtől. Ezek az eljárások általában fájdalommentesek és hihetetlenül hatékonyak a fájdalom kezelésében. A fogzománc alatt egy puha mag, az úgynevezett fogpép található, amely ereket, idegvégződéseket és szöveteket tartalmaz. Amikor egy fog szuvas, baktériumok jutnak be a fogba, és károsítják a pulpát. A fertőzött cellulóz fogfájást, alkalmankénti duzzanatot, és potenciálisan fájdalmat okoz a nyakában vagy az állkapcsában. A sebész ezt úgy kezelheti, hogy eltávolítja a fog szuvas részét, és kihúzza a fertőzött pulpát.

 2. Fogimplantátumok 

A fogászati implantátumok megváltoztatták a fogászat fejlődését az elmúlt 25 évben. Az implantátum a fog gyökerét vagy gyökereit helyettesíti. Koronák rögzítésére használják az állcsonthoz titán és titánötvözet segítségével. A fogászati implantátumokat a fogak pótlására használják szuvasodás, betegségek, szájrák vagy számos más ok, például dohányzás vagy alkoholizmus miatt. A fogászati implantátum egy hosszabb folyamatú fogászati műtét, amely biztosítja a csont megfelelő összeolvadását, mielőtt a fogat rögzíteni lehetne. Általában két-hat hónapra van szükség a csont összeolvadásához, mielőtt a fogpótlást (koronát vagy hidat) rögzíthetik a folyamat befejezéséhez.

 

3. Bölcsességfog kihúzása

A bölcsességfogak az utolsó (harmadik) őrlőfogak, amelyek általában 17 és 25 éves kor között jönnek ki. Ha a bölcsességfogaknak nincs helye a növekedéshez, beszorulhatnak, és fájdalmat, szájfertőzést vagy egyéb fogászati problémákat okozhatnak. A fogorvosok gyakran javasolják a bölcsességfog eltávolítását, megelőző intézkedésként, még akkor is, ha az érintett fogak nem jelentenek problémát. A bölcsességfog eltávolítása ambuláns eljárás, amely néhány napig tart a gyógyulással együtt. Az eljárás úgy történik, hogy a bölcsességfogakat sebészeti bemetszéssel eltávolítják, és a kihúzási helyet lezárják, hogy elősegítsék a gyógyulást. 

 

A kezelésekhez keresse a legjobbat, a Rosental Szájsebészeti rendelőt itt: szájsebészeti kezelés Budapest.
 
TechnikaLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!