A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa

Főoldal > A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A szájsebészeti kezelések 3 leggyakoribb típusa


2021/11/09
VN

A szájsebészet minden olyan sebészeti beavatkozást jelent, amelyet a szájban és az állkapocs környékén hajtanak végre, általában olyan fogorvos által, aki bizonyos típusú szájsebészeti beavatkozások elvégzésére képzett. Milyen eljárások tartoznak ide? Mutatjuk a leggyakoribbakat!

szájsebészeti kezelések típusa

1. Gyökérkezelés

A gyökérkezelést széles körben a fogászati műtétek leggyakoribb típusának tekintik. Évente több millió fogat kezelnek, így sok fogat megmentenek a kihúzástól, és megszabadítják a pácienseket a fájdalomtól és az érzékenységtől. Ezek az eljárások általában fájdalommentesek és hihetetlenül hatékonyak a fájdalom kezelésében. A fogzománc alatt egy puha mag, az úgynevezett fogpép található, amely ereket, idegvégződéseket és szöveteket tartalmaz. Amikor egy fog szuvas, baktériumok jutnak be a fogba, és károsítják a pulpát. A fertőzött cellulóz fogfájást, alkalmankénti duzzanatot, és potenciálisan fájdalmat okoz a nyakában vagy az állkapcsában. A sebész ezt úgy kezelheti, hogy eltávolítja a fog szuvas részét, és kihúzza a fertőzött pulpát.

 2. Fogimplantátumok 

A fogászati implantátumok megváltoztatták a fogászat fejlődését az elmúlt 25 évben. Az implantátum a fog gyökerét vagy gyökereit helyettesíti. Koronák rögzítésére használják az állcsonthoz titán és titánötvözet segítségével. A fogászati implantátumokat a fogak pótlására használják szuvasodás, betegségek, szájrák vagy számos más ok, például dohányzás vagy alkoholizmus miatt. A fogászati implantátum egy hosszabb folyamatú fogászati műtét, amely biztosítja a csont megfelelő összeolvadását, mielőtt a fogat rögzíteni lehetne. Általában két-hat hónapra van szükség a csont összeolvadásához, mielőtt a fogpótlást (koronát vagy hidat) rögzíthetik a folyamat befejezéséhez.

 

3. Bölcsességfog kihúzása

A bölcsességfogak az utolsó (harmadik) őrlőfogak, amelyek általában 17 és 25 éves kor között jönnek ki. Ha a bölcsességfogaknak nincs helye a növekedéshez, beszorulhatnak, és fájdalmat, szájfertőzést vagy egyéb fogászati problémákat okozhatnak. A fogorvosok gyakran javasolják a bölcsességfog eltávolítását, megelőző intézkedésként, még akkor is, ha az érintett fogak nem jelentenek problémát. A bölcsességfog eltávolítása ambuláns eljárás, amely néhány napig tart a gyógyulással együtt. Az eljárás úgy történik, hogy a bölcsességfogakat sebészeti bemetszéssel eltávolítják, és a kihúzási helyet lezárják, hogy elősegítsék a gyógyulást. 

 

A kezelésekhez keresse a legjobbat, a Rosental Szájsebészeti rendelőt itt: szájsebészeti kezelés Budapest.
 
TechnikaLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!