Erre érdemes elindulnod ősszel kirándulni Pesten és környékén!

Főoldal > 3 szuper kirándulóhely Budapesten – erre érdemes ősszel ellátogatnod

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 szuper kirándulóhely Budapesten – erre érdemes ősszel ellátogatnod


2021/10/29
TK

Az őszi szünetben mindenkinek érdemes picit kikapcsolódni, ezt pedig hogyan is tehetnéd meg jobban, mint egy kirándulás keretein belül? Nem számít, hogy családoddal, barátaiddal, vagy pároddal húzod fel bakancsodat – az őszi kirándulást egyik esetben sem fogod megbánni!

Kirándulás

Fővárosunk és környéke számtalan csodás kirándulóhelyet rejt magában – a teljesség igénye nélkül nézzük, merre érdemes elindulnod ősszel!


Normafa


Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyének számít, egyáltalán nem véletlenül, hiszen egy komplett infrastruktúrát építettek ki az ide látogatók kényelmére – forralt boros, lángosos, réteses is kitelepült már a közelbe. 
Libegőn is leejtőzhetnek az arra vágyók, valamint mindenképpen érdemes ellátogatni az Anna-rétre, az Erzsébet-kilátóhoz, valamint a János-hegyre is.


Róka-hegy


Az őszi színpompában felejthetetlen látványt nyújthatnak a mészkőből kihasított robosztus, sárgás sziklák és mészkőtornyok. Az egykori kőfejtő eredendően Budapest legnagyobb mészkőbányája volt, manapság olyan, akár egy mini-Grand Canyon. A területet, amennyiben szeretnénk végig járni, egy kitáblázott túraútvonalon tájékozódhatunk, milyen ritka állat-, illetve növényfajok élnek a környéken a körbeépítettség ellenére is.


Budai Várnegyed


Abban az esetben, ha nem túrázással szeretnéd eltölteni szabadnapodat sem kell aggódnod, ugyanis a Budai Várnegyed számtalan kulturális lehetőséggel vár ősszel is.  Amennyiben imádjátok a művészetet, vár a Magyar Nemzeti Galéria, de ha ez nem vonz, akkor a Budapesti Történeti Múzeumba is ellátogathattok.


Tökéletes helyszínt biztosít a romantikus sétákhoz – a Mátyás-templom mögött elindulva egészen a Halászbástyáig eljuthattok, ahonnan megcsodálhatjátok a Dunára és a szemközti városrészre nyíló kilátást.


Ha pedig megéheznétek kirándulásotok során, sem kell csüggednetek – számos étterem a Budai Várban utánozhatatlan gasztronómiai élményt nyújthat, melyek közül biztosan Ti is találtok az ízléseteknek megfelelőt!
 
Budapest Éttermek MagyarországLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!