Legyen a tetőterasz a paradicsom!

Főoldal > Legyen a tetőterasz a paradicsom!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyen a tetőterasz a paradicsom!


2021/07/08
Rékka

A benti rész mellett nyerhetünk magunknak egy plusz, ráadásul nyitott teret kikapcsolódásra, feltöltődésre, szórakozásra. Kialakíthatunk mondjuk 30 cm mély ágyásokat, amelyekben már vidáman elvannak a beültetett növények és az öntözés is megoldható csepegtetőrendszer kiépítésével – és választhatunk extrémebb dolgokat is.

Tedd hangulatossá a tetőteraszt!

A tetőterasz amellett, hogy egy felüdülést jelent a beültetett növényeivel és színeivel, a lakásunk életterét is megnöveljük vele. Hiszen helyet adhat baráti összejöveteleknek, vacsoráknak. Ha kellően nagy lehet benne játszani, szerelhetünk ki egy hintát, vagy nyugágyat, kidobhatunk estére nagy puha párnákat és ha az esti világításról is gondoskodtunk akkor már csak a zene hiányzik. Ha okosan terveztük meg a lakás elektromos kiosztását, akkor szereltettünk külső hangszórót a tetőkertbe is.

A nagyobb és zsúfoltabb városokban élők számára igazi luxust jelent egy talpalatnyi zöld terület is, ami a lakásunkhoz tartozik. Az újépítésű lakóházak jó rászénél használják már ki a tetőt parkosításra, zöld területté alakításra, ami nagyon jó hír. Azonban sokaknak annak ellenére, hogy van tetőteraszuk, ott áll üresen és kopáron. Pedig mennyi szép dolgot lehet vele kezdeni! Számos tetőterasz létezik, de a zöld tetőteraszok a legnépszerűbbek. Könnyű felismerni őket a lerakott fűről és a növényekről. Ők valójában már egy kombinációja a tetőkertnek és tetőterasznak. Ha szeretnéd, használhatsz műfüvet is vagy mű zöldnövényt, a lényeg, hogy hangulatos legyen. A mai műfüvek már valóban igényesek, alig veszed észre, hogy nem valódi és feldobák a hangulatodat.Ha egész nap egy zárt irodában ücsörögtél és hazérve ki tudsz ülni a füvedre az ötödiken az maga lehet a mámora a nap végén.

A tetőteraszok esetében nem mindig a design vagy az elrendezés a lényeges, hanem leginkább a kilátás. Általában panorámás kilátás nyílik a környező területre, tájra és a városra. Abban az esetben, ha a ház egy kiesőbb, külvárosi részen van, akkor csodálhatjuk csak meg igazán a táj, a természet valódi szépségét.

Ha pedig még tovább fokoznád a terasz nyújtotta élvezeteket, akkor akár a kültéri pezsgőfürdő vásárlás gondolatával is érdemes lehet szemezned!
Budapest Ház Kiegészítők MagyarországLegfrissebb cikkek


A pezsgőfürdők jó hatással vannak a stresszes életet élőkre is
Gondolkoztál már azon, hogy egy üzleti rendezvény wellness hotelben legyen megtartva. Soha? Pedig ez egy nagyon jó gondolat, ugyanis a wellnessezés köztudottan oldja a feszültséget, segít a stressz hatékony kezelésében. Az alábbiakban kifejezetten a pezsgőfürdők pozitív hatásait fogjuk bemutatni.
A tökéletes esküvő – ezekre figyelj oda Te is
Egy esküvő megszervezése egyáltalán nem gyerekjáték, számos dolgot foglal magába, melyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen ez az emlékezetes alkalom. Alábbi cikkünkben segítünk – összegyűjtöttük, mik azok a tényezők, melyekre mindenképpen figyelj oda, ha közeleg a nagy napod!