Legyen a tetőterasz a paradicsom!

Főoldal > Legyen a tetőterasz a paradicsom!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyen a tetőterasz a paradicsom!


2021/07/08
Rékka

A benti rész mellett nyerhetünk magunknak egy plusz, ráadásul nyitott teret kikapcsolódásra, feltöltődésre, szórakozásra. Kialakíthatunk mondjuk 30 cm mély ágyásokat, amelyekben már vidáman elvannak a beültetett növények és az öntözés is megoldható csepegtetőrendszer kiépítésével – és választhatunk extrémebb dolgokat is.

Tedd hangulatossá a tetőteraszt!

A tetőterasz amellett, hogy egy felüdülést jelent a beültetett növényeivel és színeivel, a lakásunk életterét is megnöveljük vele. Hiszen helyet adhat baráti összejöveteleknek, vacsoráknak. Ha kellően nagy lehet benne játszani, szerelhetünk ki egy hintát, vagy nyugágyat, kidobhatunk estére nagy puha párnákat és ha az esti világításról is gondoskodtunk akkor már csak a zene hiányzik. Ha okosan terveztük meg a lakás elektromos kiosztását, akkor szereltettünk külső hangszórót a tetőkertbe is.

A nagyobb és zsúfoltabb városokban élők számára igazi luxust jelent egy talpalatnyi zöld terület is, ami a lakásunkhoz tartozik. Az újépítésű lakóházak jó rászénél használják már ki a tetőt parkosításra, zöld területté alakításra, ami nagyon jó hír. Azonban sokaknak annak ellenére, hogy van tetőteraszuk, ott áll üresen és kopáron. Pedig mennyi szép dolgot lehet vele kezdeni! Számos tetőterasz létezik, de a zöld tetőteraszok a legnépszerűbbek. Könnyű felismerni őket a lerakott fűről és a növényekről. Ők valójában már egy kombinációja a tetőkertnek és tetőterasznak. Ha szeretnéd, használhatsz műfüvet is vagy mű zöldnövényt, a lényeg, hogy hangulatos legyen. A mai műfüvek már valóban igényesek, alig veszed észre, hogy nem valódi és feldobák a hangulatodat.Ha egész nap egy zárt irodában ücsörögtél és hazérve ki tudsz ülni a füvedre az ötödiken az maga lehet a mámora a nap végén.

A tetőteraszok esetében nem mindig a design vagy az elrendezés a lényeges, hanem leginkább a kilátás. Általában panorámás kilátás nyílik a környező területre, tájra és a városra. Abban az esetben, ha a ház egy kiesőbb, külvárosi részen van, akkor csodálhatjuk csak meg igazán a táj, a természet valódi szépségét.

Ha pedig még tovább fokoznád a terasz nyújtotta élvezeteket, akkor akár a kültéri pezsgőfürdő vásárlás gondolatával is érdemes lehet szemezned!
Budapest Ház Kiegészítők MagyarországLegfrissebb cikkek


Élmény ajándékba: Ezekkel nem lőhetsz mellé karácsonykor!
A karácsonyi ajándékvásárlás igazán stresszes lehet, főleg azok számára, akik nem igazán kreatívak. Ajándékot kapni jó, de ajándékozni még jobb, és én úgy tartom, hogy az igazán legjobb ajándékok mindig egy élményhez köthetőek, hiszen ki örül egy 100. bögrének vagy egy illatos gyertyának? Persze ezekre is mosolyogva bólogatunk, hogy „nahát köszönöm szépen!” – de aztán általában megy a polcra és már feledésbe is merül. Ha idén Te nem szeretnél így járni, akkor olvasd el tippjeinket, amikkel tuti mindenkinek örömöt fogsz okozni!
Nagy fogkefe kérdés: Melyik a legjobb a fogak számára?
Gyakran sok vitát kiváltó kérdés az, hogy milyen típusú fogkefét használjunk. Léteznek puha és kemény sörték, elektromos vagy kézi, kúpos vagy téglalap alakú fej, még a fogantyú típusáig is különböznek; csúszásmentes markolat vagy rugalmas nyak. Tudd meg melyik is igazán jó a fogaidnak!
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!