Így legyél tudatos vásárló: a tudatos vásárlás kialakítása nem csak a környezetünket óvja, de a pénztárcánkat is: kövesd az 5 magyarázó lépésünket, hogy tudatosabb vásárló lehess te is.

Főoldal > Tudatos fogyasztás egyszerűen: 5 lépés, hogy tudatosabb vásárló legyél

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tudatos fogyasztás egyszerűen: 5 lépés, hogy tudatosabb vásárló legyél


2023/05/04
NA

Az elmúlt néhány évben a legtöbben több időt töltöttünk otthon, mint valaha, és ezzel sokan a zsúfoltság megszüntetésére, a tárgyak minimalizálására és az életmódunk egyszerűsítésére fordították a figyelmünket. Ha tudatosan döntünk arról, hogy mit vásárolunk, nem csak az otthonokat tartjuk fenn, hanem hosszú távon pénzt is megtakarítunk, hatékonyabban gondoskodunk mentális egészségünkről, illetve kevésbé károsítjuk a környezetet. 

Tudatos fogyasztás

A tudatos vásárlás egyre népszerűbb

A tudatos fogyasztás növekszik. Az emberek keresik a módját, hogy jobb döntéseket hozzanak a vásárlást illetően, és a jótékony márkák egyre népszerűbbek – mondja nekünk Máté Balázs online marketing tanácsadó

Összegyűjtöttünk tippeket, hogy te is azzá válhass!

 

Vásárolj klasszikus darabokat

Ne érezd úgy, hogy soha többé nem kellene újat vásárolnod. Néhány egyszerű klasszikus darab ruhatáradban időtlen megjelenést kölcsönöz divatválasztásodnak, ami azt jelenti, hogy évekig viselheted őket, és szinte bármilyen ruhához passzolnak. Bár ez ellentmondónak hangzik, egy kicsi, de jól átgondolt gardrób valójában megkönnyíti annak eldöntését, hogy mit vegyél fel minden nap, és minden alkalomra legyen megfelelő ruhád. 

Csak azt vásárold meg, amire szükséged van

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy tudatos fogyasztóvá válj, ha csak azt veszed meg, amire valóban szükséged van. Csak akkor menj vásárolni, ha észreveszed, hogy valami elromlott, elszakadt vagy elhasználódott. Túlságosan is könnyű ráfüggni az akciókba és a különleges ajánlatokra, vagy követni a TikTok legújabb trendjét, amely a következő hónapra feledésbe merül. Az ilyenfajta impulzusvásárlások elkerülése nagyszerű első lépés a tudatos vásárláshoz.

 

Vásárolj minőséget

A jó minőségű termékek vásárlása drágább kezdeti ráfordítást jelenthet, de hosszú távon meg fogja kamatoztatni a hasznot. Egy pár jó minőségű farmer, amely tíz évig kitart, jobb és fenntarthatóbb befektetés, mintha évente-kétévente le kellene cserélnie az olcsóbb, gyenge minőségű farmert. 

 

Adj magadnak időt a gondolkodásra

Ha nem vagy 100%-ig biztos a megtekintett termékben, ne vásárold meg. Marie Kondo azt mondja, hogy csak azokat a dolgokat szabad megtartanunk, amelyek örömet okoznak nekünk, és ez ugyanaz az új vásárlások esetében is. Fontolja meg a „négy-három-kettő-egy” szabályt és döntsd el, hogy négy év múlva is hordod majd az adott terméket. Vegyél két mély lélegzetet, és aludj rá egy éjszakát, mielőtt belevágnál. Ugyanez a szabály alkalmazható a nem ruházati cikkekre is. Ha még mindig ezen gondolkozol, amikor reggel felébredsz, akkor nagy eséllyel érdemes beszerezni. Ha időt adsz magadnak arra, hogy alaposan átgondold a vásárlásaidat, és azt, hogy valóban szükséged van-e rájuk, ez egy nagy lépés a tudatosabb vásárlási élmény felé.
 
DivatLegfrissebb cikkek


Romantikus éttermet keresel? - ezek alapján válaszd ki
Az éttermi élmény nem csupán az étel ízével és minőségével van összefüggésben, hanem a környezettel, a hangulattal és az összes érzékszervünket megérintő romantikus atmoszférával is. Legyen szó évfordulóról, egy különleges dátumról, vagy csak egy romantikus estéről a kedveseddel, az étterem kiválasztása fontos szerepet játszik abban, hogy az estét emlékezetessé tegyétek. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tényezőket és szempontokat, amelyek alapján könnyen megtalálhatod az ideális romantikus éttermet.
5+1 Új hálószoba trend | Főszerepben a kikapcsolódás és a dizájn
A hálószoba több mint egy egyszerű alvótér – ez az a hely, ahol feltöltődhetünk, pihenhetünk, és kikapcsolódhatunk a mindennapi stressztől. Az új hálószoba trendek a funkcionalitást és a dizájnt ötvözik, hogy olyan környezetet teremtsenek, amely egyszerre nyugtató és stílusos.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!