Ugrálóköteles edzések, amikkel hatékonyan égeted a zsírt!

Főoldal > Hogyan tartsunk ugrálóköteles edzést? – Útmutató kezdőknek az ugrálókötelezéshez!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan tartsunk ugrálóköteles edzést? – Útmutató kezdőknek az ugrálókötelezéshez!


2022/06/21
ZH

Szeretnéd Te is hatékonyabbá tenni a fitnesz edzéseidet ugráló kötéllel? Az ugrókötél az egyik leghatékonyabb gyakorlat a kalóriák elégetésére, az állóképesség és az erőnlét fejlesztésére, akár 20 perc alatt is csodákra képes, ha rendesen használjuk. Nincs szükségünk sok helyre vagy felszerelésre, és bárhová is megyünk, bárhol elvégezhetjük az edzéseket. Ez a fitnesz legjobban őrzött titka!

Ugrálóköteles edzés

Útmutató kezdőknek az ugrálókötelezéshez!


Egy egyszerű és könnyen követhető útmutatót állítottunk össze kezdőknek az ugrókötélről, megmutatunk mindent, amit tudnod kell, hogy elkezdhesd az ugróköteles fitnesz edzéseket, függetlenül a tapasztalatodtól.

 Miért tanulj meg ugrálókötelezni?


Mielőtt belevágnánk az ugrókötél alapjaiba, beszéljünk arról, hogy miért érdemes ugrókötelet ugrani. Az ugrókötél az egyik leghatékonyabb gyakorlat. A legtöbb ember ezt nem tudja (ezért hívjuk a fitnesz legjobban őrzött titkának). Kutatások kimutatták, hogy óránként több mint 1000 kalóriát égethetünk el ugrókötéllel. Más tevékenységekhez képest ez az egyik leghatékonyabb kardióedzés, és komoly kalóriák elégetésében segít. Ugye milyen jó indok az ugrálókötél vásárlás szempontjából?


Az ugrálókötél emellett javítja az állóképességet és az atletikusságot, az agilitást, a koordinációt, az erőt, a lábsebességet és még sok mást. Egy súlyozott ugrálókötél vásárlás pedig még hatékonyabbá teheti az edzést, mivel izomcsoportot kötnek le.


Ez egy gyors és kényelmes edzési forma! Az ugrókötelet könnyű tárolni, és kényelmesen magaddal viheted, bárhová is mész. Használhatod otthon, vagy magaddal viheti a parkba, amíg a gyerekek játszanak. Tudjuk milyen nehéz a sok napi teendő mellett időt találni az edzésre, de ezért is jó az ugrálókötelezés, mert kalóriaégetési potenciálja és általános hatékonysága miatt 30 perc alatt remek teljes testedzést végezhetünk. Amellett, hogy gyorsan égetsz kalóriát még szórakoztató is, mellesleg minél jobb vagy annál nagyobb lesz az önbizalmad is az egyre nehezebb gyakorlatok elsajátításával.

 

Melyik a legjobb ugrókötél kezdőknek?

A könnyű kötelek nagyon megnehezítik az ugrókötél tanulását, mivel túl könnyűek, és nem adnak visszajelzést ugrás közben, vagyis nem érezzük, hogy forog a testünk körül. Ha tehát kezdő ugrálók vagyunk, akkor hagyd el az olcsó műanyag köteleket és használj helyette egy enyhén súlyozott kötelet!

 

Hogyan tanuljuk meg a megfelelő ugrókötél formát


Ha már beszerezted a megfelelő ugrálókötelet, akkor jöhet a kérdés, hogyan is kezdj hozzá? Ebben a videóban tökéletesen demonstrálják, hogyan is kell bele kezdeni az ugrálóköteles edzésbe!
 

 
MagyarországLegfrissebb cikkek


5 kiváló módszer a nyári hőség legyőzésére légkondicionáló nélkül
A nyár nagyszerű; a nappalok hosszabbak, és a bőséges napfény javíthatja a hangulatot a boldogsághormon növelésével, a napozás pedig lehetővé teszi, hogy több D-vitaminhoz jussunk, ami erősítheti immunrendszert, így jobban érzi magát mindenki. Nem csoda, hogy az emberek szeretik a nyarat. De van egy árnyoldala is; a nyári hőség megterhelheti testünket, környezetünket és villanyszámlánkat. Ráadásul a nyarak egyre melegebbek. Az elmúlt négy nyár volt a legmelegebb négy feljegyzett nyár, és ez a tendencia várhatóan folytatódni fog. Íme 5 tipp, hogyan győzd le a nyári meleget légkondicionáló használata nélkül.
Hogyan befolyásolják a bőrünk állapotát a fogaink?
A rossz szájhigiénia számtalan száj és fogproblémával lehet összefüggésben, például ínybetegség, fogszuvasodás, de még a bőr megjelenésére és egészségére is befolyással van. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a rossz szájhigiénia olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint a pattanások, és hgy hogyan lehet megelőzni a rossz szájhigiénia okozta pattanásokat.
1. Változás - Változtass az életmódodon!

Az egészség alapja, ha változtatsz az életmódodon! Hiába akarsz egészségesebb életet élni, jobb lenni valamiben, ha nem vagy hajlandó változtatni. Blogunkban nagy figyelmet fordítunk erre a témára, szeretnénk neked is abban segíteni, hogy előremozdítsunk a  változás útján. Mert változtatni kell ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok! Változtass az életmódodon!

2. Intelligencia és a tudatos táplálkozás

Sok mindent lehet sokféleképpen csinálni, de csak egyféleképpen érdemes: tudatosan! Az oldalunkon olyan tanácsokat, tippeket, egészségmegőrzéssel kapcsolatos információkat olvashatsz, amiknek a tudatos táplálkozás és a tudatos életmód az alapjai. Nem adunk olyan tanácsokat, amik rövid távon nagyon jónak tűnnek, de hosszú távon nem fizetődnek ki. Ha Te is tudatosan szeretnél élni, akkor hosszú távon kell gondolkodnod!

3. Egészség - Élj egészségesen!

Blogunk segít abban, hogy elsajátítsd az egészséges életmód alapjait. Olyan tippeket, tanácsokat adunk egészség témában, amik neked is tetszeni fognak. Remek szakembereket ajánlunk, és olyan módszereket, amiket eddig még lehet, hogy nem is ismertél. Hiszen jól tudod, egészég mindenkinek csak egy van, és drágább minden más világi értéknél!

Vie blog- az életmód oldal

VIE: változás, intelligenica, egészség- mindennek az alapja! Blogunk segít abban, hogy egy jobb életmódot alakíts ki magadnak. Ha úgy érzed, rossz a közérzeted, szeretnél változtatni az életeden, hasznos tippeket, praktitákat olvasni, amik segíthetnek a mindennapokban, akkor feltétlenül tarts velünk!